We hebben allemaal een speciale plaats nodig waar we kunnen ontsnappen en contact kunnen leggen met onze eigen hogere krachten. Het helpt om jouw energiepijl terug te laten stijgen en zorgt ervoor dat we gebalanceerd blijven.

In die ontsnappingsruimte kan je jouw yoga oefeningen doen, meditaties, workouts etc. Je kan hier in principe alles doen wat je wilt in die ruimte: als je er wilt lezen, lees er dan, slapen? doe dan een dutje. Dit is jouw ruimte.

Het wordt jouw veilige ruimte waar je naar jouw ziel kan luisteren en de vragen die je hebt kan beantwoorden.

Je kan deze ruimte overal waar je maar wil creëren, al is het maar een klein hoekje in jouw slaapkamer. Volg hierin gewoon jouw hart en creëer deze met de dingen waarvan je houdt, waar je kan relaxen.

Kies een ruimte dat jou een goed gevoel geeft

Kijk naar de verlichting, de stilte, hoeveel mensen er passeren. Als je geen volledige kamer hebt om hier jouw ruimte van te maken, ga dan voor een hoek in een kamer of ergens in jouw tuin. Je kan zelfs een bamboo scherm opzetten om het gevoel te creëren dat je alleen bent.

Hou de kamer simpel & overzichtelijk

Kies enkele items dat jou een rust en sereniteit geven. Enkele basis elementen zijn een meditatiemat, klein tafeltje, een mat en misschien een mooi vloerkleedje.

Geef het een natuurlijke touch

Meditatie draait erom om contact te leggen met de natuur en de omgeving. door een natuurlijk element toe te voegen, krijgt jouw ruimte extra balans en harmonie. Je kan bijvoorbeeld jouw favoriete plantje hier bij plaatsen, een vaas met bloemen, een pot met schelpen, klein fonteintje, of iets helemaal anders dat jij mooi vindt in de natuur.

Kalmeer jouw ziel met muziek 

Muziek is niet noodzakelijk, maar als je in een luidruchtige stad woont kan muziek rust en kalmte brengen. Of je kan een fontein zoals hierboven plaatsen. Het geluid van het lopende water, zorgt ook voor een aangename ruimte.

Creëer een mooi aroma

Het zorgt ervoor dat je langer gefocused blijft en vult jouw ruimte met prachtige en verzachtende energieën. It helps you stay focused and fills your space with beautiful and soothing energies. Je kan sommige wierook, aromatische oliën of kaarsen met meditatieve geuren in de kamer plaatsen. Als je kaarsen gebruikt, kan het heel meditatief zijn om gewoon naar de vlam te kijken.

Personaliseer jouw ruimte

Om jouw meditatie ruimte persoonlijker en rustiger te maken, kan je alles plaatsen dat jouw ziel verzacht. Denk maar aan een buddha beeld, affirmatie stenen, etc. Je kan ook de ruimte in jouw favoriete kleur(en) verven.

Volg jouw intuïtie en creëer jouw persoonlijke heiligdom.

Bron: https://www.mindbodygreen.com/0-7199/6-tips-to-create-a-meditation-space.html

2 Comments

  1. We don’t have extra room so I use the living room to meditate and exercise. It’s not always crowded so I can do my routine quietly.

  2. I’d love to have a meditation room in my room in the future because I only do meditation now in our bedroom in the morning when the kids are still sleeping.

Opmerking plaatsen