Werk je buitenshuis op kantoor of gewoon van thuis uit? Dan heb je wellicht een afgebakende werkruimte waar je geconcentreerd kunt werken. Vaak zijn deze ruimtes niet echt gezellig ingericht omdat ze vooral functioneel moeten zijn en vooral focussen op het werk dat gepresteerd moet worden.

Toch kan je op een heel eenvoudige manier een beetje kleur en fun toevoegen aan je werkruimte waardoor het ook een plek , een gezellige werkruimte wordt waar je graag vertoeft en waar je je tijdens je pauze ook even kunt terugtrekken.

In het onderstaande projectje werden met gewone huis- tuin en keukenmiddeltjes enkele handige accessoires gecreëerd, waardoor een bureau er in geen tijd veel gezelliger uitziet.

 

MATERIALEN DIE JE NODIG HEBT VOOR DIT PROJECT

-een viertal clips (om aan je bureau te bevestigen)

-vier sluitringen, moeren en bouten

-een broodvorm of cakevorm

-een leeg koffieblik

-een leeg soepblik

-een stuk zelfklevend vilt (als bescherming, om tussen de clips te schuiven, om te vermijden dat je bureau beschadigd wordt)

-leuke kleurtjes verf (in sprayvorm)

-boormachine

-schroevendraaier

-handschoenen (tijdens het verfspuiten)

 

AAN HET WERK- STAPPENPLAN

STAP 1 DE VOORBEREIDING

Eerst en vooral zorg je ervoor dat al je accessoires proper zijn; was ze goed uit met een afwasmiddel, zodat ze gebruiksklaar zijn.

Om straks de containers op te hangen aan het bureau, neem je de clips en houdt je de clips op de plaats waar ze moeten komen aan de containers. Zet een markering waar de openingen moeten komen.

STAP 2 DE OPENINGEN MAKEN

Dit kan een werkje zijn dat je met twee kunt doen, waarbij één persoon de container vasthoudt en de andere persoon de boor bedient. Of je kunt de container klemmen tussen jezelf en een werktafel (je wilt niet dat de container halverwege de procedure wegglipt) Zorg ervoor dat je metaalboortjes gebruikt, om makkelijk doorheen het materiaal te boren. Boor alle gaatjes op voorhand.

STAP 3 DE CONTAINERS SCHILDEREN

Nu kun je aan de slag om je containers te schilderen. Het mooiste en meest egale resultaat krijg je als je ze met een spuitbus sprayt. Doe dit werkje best buiten, op een beschermde ondergrond of in een goed geventileerde ruimte en gebruik een maskertje. Geef één of twee lagen, afhankelijk van de dekking; je kunt ook eerst een primerlaag leggen, als je dat wenst. Laat goed drogen vooraleer je verder gaat. In het voorbeeld werd eerst de binnenzijde gesprayd met een contrasterende kleur, vooraleer de buitenzijde werd geverfd.

Je kunt ook de clips schilderen als je dat wenst.

STAP 4 BEVESTIGEN

Als alles goed droog is, kan je de clips bevestigen, in de openingen die je eerst maakte.

Daarna neem je het stuk vilt en knip je het in kleine stukjes; deze dienen om tussen de clips te schuiven, om te vermijden dat het bureau beschadigd wordt door de clips. Kleef een stukje tussen de zijden van de clips en bevestig de containers door middel van de clips, op je bureau of werktafel.

STAP 5 OPVULLEN!

De laatste stap is de leukste stap.

Vul je containers met allerlei handige spulletjes die je dagelijks nodig hebt en vergeet niet om één containertje te vullen met je favoriete bloemen of plantjes. Je hebt altijd een levend iets nodig op je bureau om je te stimuleren.

Happy working!!

Bron: https://www.brit.co/clip-on-organizers/

Opmerking plaatsen