De traditionele Feng Shui is al eeuwen oud. Het is een eeuwenoude Chinese geneeskunst gericht op de leer van de omgeving. Je omgeving is van invloed op je welzijn en is dus heel belangrijk voor je.

De oude traditionele Feng Shui is iets heel ingewikkelds, gelukkig is de Westerse variant iets eenvoudiger. Bij Feng Shui ga je uit van een aantal aspecten. Yin en Yang en de vijf elementen zijn de belangrijkste bij de inrichting van je huis. Bij Feng Shui ga je ervan uit dat er Yin en Yang is in alles. Stilstaand water is Yin en een stromende rivier is Yang. Je slaapkamer is Yin en de woonkamer is Yang. Zo staat alles met elkaar in evenwicht.

Ook onderscheidt Feng Shui 5 soorten energie (Qi) die zich in een kamer kunnen bevinden: water, hout, vuur, metaal en aarde. De elementen staan met elkaar in verbinding en beïnvloeden elkaar. Ze versterken elkaar of zwakken elkaar af en zijn altijd in beweging.

Feng Shui is in het Westen vooral bekend als een manier om je huis in te richten. Door Feng Shui interieur te creëren voel je jezelf er prettiger.

Als je bedenkt, dat alles om je heen is opgebouwd uit energie, namelijk positieve en negatieve ladingen die constant vibreren, dan weet je dat dit zich ook manifesteert in kleuren.

Rood is de kleur met de hoogste vibratie en dus de meeste energie. Feng Shui leert je kleuren zo te gebruiken dat de ‘chi’ in bepaalde aspecten van je leven gaat stromen in de richting die jij wilt, maar probeer wel altijd kleuren te kiezen in een tint die jij mooi vindt. De kleuren zijn onder te verdelen in de vijf elementen water, hout, vuur, metaal en aarde.

Water = Gemak, verfrissing en overvloed. De kleuren die hierbij horen zijn blauw en zwart.

Hout =  Gezondheid en vitaliteit. De kleur die hierbij hoort is groen.

Aarde =  Ontwikkeling en groei. De kleur die hierbij hoort is bruin, maar combineer bruin met andere kleuren als beige en geel.

Vuur =  Passie en energie. De kleuren die hierbij horen zijn rood, paars, roze, oranje en geel.

Metaal =  Helderheid en precisie. De kleuren die hierbij horen zijn wit, grijs, goud en metallic kleuren.

Nog enkele tips voor woon- en slaapkamer :

Slaapkamer 

*Plaats je bed zodanig, dat je uitzicht hebt op de deur. Wanneer dit niet mogelijk is, zou je spiegels kunnen plaatsen waarin (enkel) de deur weerkaatst wordt. Ook is het gebruiken van dezelfde spullen naast het bed, zoals bijvoorbeeld twee dezelfde nachtkastjes (aan elke kant een) een manier om meer Feng Shui te creëren.

*Een tweepersoonsbed moet aan beide kanten bereikbaar zijn, zet het dus niet in een hoek en zorg ervoor dat je slaapkamer altijd opgeruimd is, om je energie niet te blokkeren.

*Een rustgevende kleur op de muren, zoals lichtblauw, lichtroze en wit en  mooie posters van bijvoorbeeld een landschap kunnen het gevoel van Feng Shui versterken.

*Elektrische apparatuur, zoals laptop en televisie, kun je beter buiten de slaapkamer laten. Zij verstoren energie zelfs als ze niet werken.

*Lampen aan het hoofduiteinde van het bed zijn af te raden.

Woonkamer 

* Om Feng Shui te creëren is het belangrijk dat zittende mensen uitkijken op de deur.

* Een groot familieportret in de woonkamer benadrukt het familie-element en zorgt voor een goede Feng Shui.

* Spiegels in de kamer zouden de voordeur niet mogen weerspiegelen, dit is slecht voor de Feng Shui.

* De beste Feng Shui krijg je, als de woonkamer in het voorste gedeelte van het huis ligt.

* Tenslotte is het belangrijk dat er ruime looppaden in de woonkamer zijn. Zo kan de energie vrij stromen, dit zorgt voor een optimale Feng Shui.

LEEF GEZOND, LEEF FENG SHUI !!

Bron :http://huis-en-tuin.infonu.nl/interieur/34318-het-feng-shui-inrichten-van-je-woon-en-slaapkamer.html

Comments are closed.