Felle kleuren, drukke prints en glimmende spullen zijn typische kernwoorden voor een bohemian interieur.  Een bohemian interieur is  alles behalve alledaags of doorsnee. Van de felle kleuren en de drukke prints moet je houden.

Maar wat zijn nu de typische kenmerken van dit interieur? Hieronder kan je alvast enkele voorbeelden ter inspiratie terugvinden.

Kenmerken

  • Drukke prints met veelal een Marokkaans of Oosters tintje
  • Opvallende kleuren en ‘specerijkleuren’
  • Kleurcombinaties die je normaal gesproken niet ziet, zoals rood en roze
  • Vintage of zelfgemaakte meubels en accessoires

Zachte kleuren

Zoals bij de kenmerken ook uitgelicht, bestaat het inteireur uit vele verschillende kleuren en prints, waardoor je snel zal denken dat het heel druk zal worden. Maar wanneer je pasteltinten gaat toevoegen, gaat dit de woning er alsnog rustig en zacht laten uitzien.

Fluffy kussens en dekens zijn hier zeker een goed idee bij.

Oosterse sferen

Oosterse accenten zoals mozaïeklampen passen perfect in de boho stijl, aangezien deze zelf ook al vrij kleurrijk zijn.

Planten

Planten mogen absoluut niet ontbreken in het bohemian interieur. Het is dan ook niet voor niets de stijl die het dichtste bij de natuur staat.

Zet op verschillende plekken in jouw woning planten neer om een vriendelijke oasis te creëeren in elke kamer.  Werken met verschillende niveau’s kan hier zeker ook leuk zijn, doordat je dan de planten gaat groeperen en het effect groter wordt.

Wit als basis

Om alles mooi te laten uitkomen, werk je best met een wit plafond en witte muren . Dit om het ook geen kakofonie te laten worden en om het neutrale van het wit er toch nog in te houden.

Kussens

Kussen zijn geweldig en kunnen nog meer schakering in een ruimte brengen én het gezellig doen voelen. Speel heir met tinten en prints. Wil je er nog een persoonlijke touch aan geven? Maak dan zelf jouw kussens of dekens.

Bron: http://www.buitenlevengevoel.nl/bohemian-interieur/

Opmerking plaatsen