De ecologische stijltrend blijft zich doorzetten in de inrichting van onze woningen. Niet enkel wordt deze stijl een echte trend, maar de uitvoeringen worden ook steeds verfijnder en stijlvoller. Dat natuurlijk ook gewoon chic kan zijn, bewijst bamboe raamdecoratie.

Net omdat we ons meer en meer bewust worden van onze keuzes die niet enkel onszelf maar ook de wereld rondom ons bepalen, zetten we ons steeds meer in om die negatieve impact op het milieu terug te schroeven. De makkelijkste manier om dat te doen, is door milieuvriendelijke oplossingen te kiezen voor de inrichting van onze woning.

DE KRACHT VAN BAMBOE

De stijl Eco chic is voortgekomen uit deze inzet, waarbij bewezen wordt, dat natuurlijke producten niet sober of saai hoeven te zijn, maar dat ze ook stijlvol en trendy kunnen bijdragen aan een betere leefomgeving. Wie dus houdt van een beetje glitter en glamour in het decoreren van zijn woning, hoeft hierin niks in te binden, want heel wat design producten spelen gretig in op de nieuwe Eco chic trend.

Bamboe heeft ook die uitstraling, om een eigen persoonlijkheid toe te voegen aan je interieur.

Niet enkel is bamboe een duurzaam product, dat vrij snel terug groeit, waardoor de voorraad niet uitgeput raakt, maar het is ook een sterk product met een geheel eigen, exotische sfeer, die onmiddellijk een specifiek karakter geeft aan een woning; vakantie is nooit ver weg met dit lichtgewicht in huis.

PRACHTIGE RAAMDECORATIE

Bamboe wordt vanwege zijn oersterke kwaliteiten vaak ingezet als bouwmateriaal, maar ook als decoratief item heeft het zijn nut al bewezen.

Steeds meer zien we bamboe ook verschijnen als raamdecoratie. Het type raamdecoratie bepaalt mede de uitstraling van een woning, maar geen enkele decoratie heeft zo’n transformerend effect, dan bamboe. Net omdat bamboe een heel apart design heeft, kan je er op korte tijd een totaal nieuwe sfeer mee creëren.

EEN VARIATIE AAN LICHTINVAL

Het grote voordeel van bamboe raamdecoratie, is dat je kunt spelen met het licht. Je kunt een ruimte helemaal verduisteren, maar je kan ook net voldoende zonlicht binnenlaten, om een specifieke sfeer te creëren en tegelijkertijd energie te besparen gedurende heel het jaar.

Om voor elk woning de juiste lichtsfeer te bepalen, bestaan er diverse soorten raamdecoratie in bamboe. Er zijn de geweven (rol)gordijnen, de bamboe panelen, maar ook gordijnen gemaakt van grassen en natuurlijk hout, waaronder bamboe.

Allemaal bevatten ze een combinatie van natuurlijke schoonheid, duurzaamheid en functionaliteit.

DIVERS IN GEBRUIK

Bamboe is een materiaal dat zich makkelijk laat verwerken in allerlei toepassingen. Raamdecoratie is dan ook eenvoudig te bevestigen en blendt zonder probleem met andere stijlen, omdat het meestal verkrijgbaar is in verschillende kleuren en uitvoeringen. Kies je bijvoorbeeld voor een bamboe paneel als raamdecoratie, dan hoef je daarom niet je andere raamdecoratie aan te passen.

Bamboe is multifunctioneel en kan daarom voor verschillende decoratiedoeleinden gebruikt worden. Denk daarbij aan dividers voor een ruimte, douchegordijnen, maar de gordijnpanelen kunnen ook ingezet worden als creatieve wanddecoratie of verduistering voor een schuifraam.

Kortom, bamboe als raamdecoratie zal steeds een natuurlijk en apart accent toevoegen aan je omgeving, dat niet enkel je interieur ten goede komt, maar ook het milieu, waardoor je zonder al teveel inspanningen een natuurlijk groen huis creëert.

Bron: http://www.blindsmax.com/blog/bamboo-shades-and-curtains-eco-chic-window-fashions/

Opmerking plaatsen

Close