JJe hoeft echt geen Picasso te zijn om een saaie muur om te toveren tot een leuke themamuur. Uiteraard kan je de muur gewoon een hippe kleur geven, maar volgende ideeën zijn niet enkel hip, maar ook betaalbaar en super trendy. Met volgende ideeën zet je jouw muren in de kijker!

De fotowand
Dit moet wel één van de meest simpele manieren zijn om een themamuur te creëren. Door een kader te vormen in éénzelfde kleur, fotokaders van verschillende grootte kan je net het verschil maken in een hal. Het oog wordt onmiddellijk naar het punt op de muur getrokken, waardoor men het groeiende stofdek niet eens opmerkt.

Fotobehang
Een andere manier om de aandacht te vestigen op één bepaald punt, is het fotobehang. Het bestaat in tal van thema’s, naargelang de sfeer die je wilt bereiken. Je moet een beetje handig zijn met behang, maar ach..het is toch maar die ene muur, niet?

Muurstickers
Muurstickers zijn nog makkelijker aan te brengen, omdat ze een zelfklevende basis hebben waardoor ze nadien ook heel simpel weer te verwijderen zijn. Ze bestaan in allerlei hippe tekeningen, maar ook in spirituele, inspirerende en/of romantische teksten.

quote muur

Oude kunstkaders
Heb je eerder een klassiek decor, in een oud herenhuis bijvoorbeeld? Dan is het een leuk idee, om op die ene muur verschillende oude omkaderingen (van oude schilderijtjes bv.) op te hangen. Het is mooier om ze in één kleur te schilderen. Binnenin die kaders, kan je dan je favoriete foto’s hangen.

Wijnrek aan de muur
Zelfs in de keuken kan je een themamuur creëren door houten wijnrekken aan de muur te hangen, hetzij in een naturel kleur, of in een kleur dat past bij de inrichting. Zorg er wel voor dat je een goed ophangsysteem gebruikt, want als je het rek vult met volle flessen, kan dit best wel veel gewicht bedragen. Maar als vrienden oog krijgen in dit wijnrek, zal het niet te lang duren, of het gewicht is gehalveerd. Probleem opgelost..

 

Comments are closed.