Hou je van de herfst? Hou je van decoreren? Steek je graag zelf de handen uit de mouwen?Dan is het volgend projectje iets voor jou!Geen klassieke herfstdecoratie deze keer, maar een hippe en moderne wanddecoratie herfst impressie, die in elk interieur past.

Wat hebben we nodig?

-Een ondergrond. Dat kan hout zijn, maar ook een canvas kan perfect ; als het maar een stevige basis heeft.

-Herfstbladeren allerlei ( kleur is deze keer niet belangrijk, vorm des te meer ).

-Lijmspray

-Aluminium folie

-Matte spray verf in een kleur naar keuze ( hier werd zwart gebruikt om een futuristisch effect van een ets te bereiken ; persoonlijk houden we enorm van deze keuze, maar het werkt dus ook met andere kleuren ; gewoon uitproberen dus! ) Suggestie : kopertinten werken ook heel mooi bij dit project en is dé trend van vandaag!

-De “zachtste” staalwol die je kan vinden (graad 0, als je die vindt)

Werkwijze :

*Selecteer de herfstbladeren die je wenst te gebruiken en maak een presentatie op de ondergrond, om een idee te krijgen van hoe je stuk eruit zal zien.

*Hou je presentatie in gedachten en neem de bladeren weg van de ondergrond. De ondergrond spuit je nu in met lijmspray. Bespuit ook de mooie, gladde kant van de bladeren.

*Leg je presentatie terug uit op de ondergrond. Leg de herfstbladeren dus met de mooie kant naar beneden. Met andere woorden : de nerven liggen naar boven gericht.

*Spuit nu nog een laagje lijmspray over de nerfkant van de bladeren.

*Plaats aluminiumfolie over de bladeren.( de glanzende zijde naar boven gericht ) Vergeet niet de zijkanten van de ondergrond (het canvas of stuk hout..) in te spuiten met lijmspray. Op die manier kan je de folie mooi over de zijkanten heen vouwen.

*Wrijf zachtjes met je vingers (als je een zachte vod gebruikt, loop je minder risico dat de folie scheurt) over de folie, om de structuren van de bladeren en de nerven bloot te leggen. Je ziet nu een mooie vorm verschijnen door de folie heen. Werk verder tot je een mooi glad oppervlak krijgt en de meeste rimpels weggewerkt zijn.

*Neem nu de verfspray en spuit een mooi egale laag verf over de aluminiumfolie. Laat dit goed drogen.

*Als het projectje goed droog is, neem je een stukje ZACHTE staalwol en wrijf je HEEL voorzichtig over het oppervlak van de aluminiumfolie, tot er zilver zichtbaar wordt. Hoeveel van het zilver je onthult, is een persoonlijke keuze. Wellicht zal dat je pas duidelijk worden, als je bezig bent met het onthullen ervan. Maak er jouw eigen unieke creatie van.

*Als je per ongeluk de folie scheurt, spray je er nog wat verfspray over of kleur je het in met een marker in de kleur van de verfspray.

Wil je er echt een speciaal project van maken? Spray dan hier en daar een beetje glitterspray, voor een exclusief effect.

KLAAR!!

Op deze manier, kan je verschillende werkjes maken. Hang of plaats ze ergens in groep, om het mooiste resultaat te bekomen.

Bron : http://www.mybakingaddiction.com/leaf-craft-idea/

Comments are closed.