Wanneer we denken aan kamerplanten, denken we niet altijd aan de badkamer als eerste ruimte om planten te zetten. Heel vaak ontbreekt het aan natuurlijk licht in de badkamer en is het er vochtig en warm. Maar er zijn planten in de badkamer die jouw badkamer omtoveren tot een oase van rust.. En wat is er leuker dan douchen in de veronderstelling dat je in een tropisch wellness resort verblijft?

WEINIG VEREISTEN

Planten die het goed doen in de badkamer zijn makkelijke planten; zij vragen weinig tot geen onderhoud, omdat ze vaak hun vocht halen uit de badkamer zelf. Het enige wat elke plant nodig heeft is licht, dus als je ergens een raam in de badkamer hebt, kan je volgende planten zeker een plaatsje geven.

DE KAMERPALM

Zamioculcas zamifolia, ook wel de eeuwigheidsplant genoemd, vanwege haar lange levensduur en bekend als de plant die zelfs bij de minst groene vingers kan overleven. Ideaal dus voor de badkamer. De plant vraagt weinig water (perfect als je dat af en toe vergeet) en gedijt ook in donkerdere ruimtes. Met haar Oost-Afrikaanse roots waar water schaars is, is deze plant dus een ideale badkamerplant die hier een onafhankelijk en gelukkig leven zal leiden.

ORCHIDEEËN

Het lijkt raar, maar toch is het zo, de orchidee kan perfect in de badkamer overleven. Orchideeën staan bekend als niet de makkelijkste planten, maar blijkbaar doet de bedampte omgeving van de badkamer de plant goed. De variëteiten Dendrobium, Phalaenopsis, and Paphiopedilums stellen de minste eisen en zullen floreren in de badkamer mits ze gefilterd natuurlijk licht hebben.

GRASLELIE

Chlorophytumcomosum, de graslelie of ook wel spinnenplant genoemd (vanwege haar spinachtige vorm) die bijna een vintage randje heeft en heel populair was in de jaren ’70, is een vaste bewoner van de badkamer. Deze super makkelijk te onderhouden groene plant, gedijt zonder al teveel licht en geniet van vochtige omgevingen. Daarnaast kan deze plant ook perfect ingezet worden, om de ruimte te zuiveren. Van deze mag je er dus meer als eentje in huis hebben.

LUCHTPLANTEN

Wie had gedacht dat de kleine guitige luchtplanten, die je vaak op stenen en gewoon hangend aan hun eigen wortelgestel terugvinden, zouden passen in de badkamer? Maar net omdat de Tillandsia genus zo low maintenance is, past ze perfect in de badkamer. Ze hebben geen grond nodig en halen het grootste deel van hun water uit de lucht (vooral in een vochtige omgeving). Gewoon af en toe een beetje extra water spritsen en je plantjes zullen super gelukkig zijn in de badkamer. Maak er een leuke decoratie mee om de ruimte om te toveren tot je eigen exotische paradijsje.

SANSEVERIA

Hoe kan het ook anders, dat ook deze ijzersterke retro plant, ook wel vrouwentongen genoemd, het goed zal doen in de badkamer. Ze stelt ongeacht haar naam, weinig eisen aan de omgeving, wat betreft licht, lucht en water, dus zelfs in een badkamer met enkel kunstmatig licht zou ze het wellicht ook nog goed doen. Gewoon proberen dus, als je je badkamer wilt opfleuren met deze lange ranke dame.

GELUKSBAMBOE

Dracaena sanderiana, ook wel de drakenbloedboom, is eigenlijk helemaal geen bamboeplant, maar wordt wel zo genoemd vanwege zijn uitstraling die veel weg heeft van bamboe. Deze plant is zo goed als onverwoestbaar. Ze is gelukkig waar ze ook staat en kan zelfs overleven in een vaas met water. De stengels die vrij hoog kunnen groeien, geven aan de badkamer een oosterse, zen-look, ideaal dus als je aan je badkamer een andere, drastische uitstraling wilt geven met weinig budget.

DRACAENA

Dracaena, oftewel drakenplant, bestaat in tal van variëteiten en geen van allen houden ze van een dorre omgeving. Daarom zijn ze perfect om naast een stomende douche te staan, waar ze voldoende vocht kunnen opnemen. Veel licht vraagt de plant niet en ze staat ook bekend als een luchtzuiverende plant, hetgeen mooi meegenomen is in elke ruimte van het huis, ook in de badkamer.

VARENS

Als laatste komen ook varens voor in het rijtje van vochtminnende planten. Niet alleen zijn ze enorm populair om hun weelderige uitstraling, ze zijn ook makkelijk in onderhoud. Varens voelen zich in een vochtige badkamer alsof ze in een groen regenwoud staan en zullen er dus heel goed gedijen en hun geluk zullen ze afstralen op de badkamer die er nooit saai uit zal zien, met een varen als gezelschap.

Bron: https://www.treehugger.com/green-home/8-shower-plants-perfect-bathroom.html

Opmerking plaatsen