Ben jij ook op zoek naar originele ideetjes om de kinderkamer mee in te richten en heb je zelf weinig inspiratie?

Vele ouders zullen zichzelf wel herkennen in het feit dat ze de kinderkamer zo cool of zo schattig mogelijk willen maken. Want dat geef je natuurlijk een goed gevoel én de kinderen zijn dolgelukkig. Inspiratie is vaak zoek en hoe moet je de kinderkamer nu zo decoreren dat het nog origineel is ook. Want, tegenwoordig wil iedereen iets uniek hebben…

Hieronder alvast wat tips en inspiratie waar je mee aan de slag kan gaan.

Hou alles in propertie

Kinderbedden zijn vaak klein, zeker als het nog om een wieg of een kabouterbedje gaat, hou dus zeker ook rekening met de decoratie op gebied van grootte. Hang muurdecoratie wat lager, maak er geen kakofonie van en hou het gewoon simpel. Dit is vaak nog het mooiste.

Unieke lamp

Een leuke lamp is nog altijd een goed idee om wat extra decoratie in de kinderkamer te brengen. Je vindt hier tegenwoordig super leuk exemplaartjes tussen, dus keuze genoeg!

Mix beddengoed

Een vintage dekbed is enorm charmerend en kleurvol, wat 2 belangrijke componenten zijn in een kinderkamer. Zij kunnen gemengd worden met dikke patronen, zoals een dekbed met wit en zwarte strepen, om een iets modernere en eclectische vibe te creëren.

Je kan ook gewoon voor een leuk patroon gaan en werken met sprei’s in verschillende kleuren en met kussen met andere motiefjes.

Hang een hemel

Voor kinderen is er niets magischer dan een eigen ‘kasteel’ te hebben of een speciaal plaatsje in het huis. Een hemel voor een bed zorgt voor een kleine geheime ontsnappingsplaats.

De hemel kan aan het plafond gehangen worden of over een hoek van het bed om een speciaal effect te creëren. Er zijn hier enorm veel mogelijkheden in.

Vul met mooie dingen

Als je kind zich meer op het gemak voelt met dingen waar hij/zij van houdt, dan hou je hier best rekening mee als je hun kamer decoreert.  Als het iets is waar ze verzot op zijn, vul daar dan de kamer mee.

Ga voor een uniek bed

Kies een uniek bed. Dit om een statement te maken en om jouw kind zich heel speciaal te laten voelen, Denk maar aan ijzer, hout, koper en andere materialen. Deze zorgen allemaal voor een speciale bedframe.

Het is ook altijd een goed idee, om dingen te voorzien zodat jouw kleine kapoen altijd comfortabel in het bed kan zitten. Dit kan met hoofdbord of verschillende kussens. Zorg ervoor dat jouw kind de mogelijkheid heeft om wat te lezen, wat te rusten of gewoon een beetje naar muziek luisteren terwijl zij in hun eigen stekje zitten.

3D Vormen aan de muur

Metalen vlinders zien eruit alsof ze stilaan gaan vliegen over de de deur bijvoorbeeld.  Hetzelfde effect kan ook bekomen worden met andere dierenvormen.

 

Geef toegankelijke spulletjes een fijne opbergplek

Gemakkelijk aan hun boekjes kunnen in een mandje geeft jouw kind de mogelijkheid om te lezen in bed en ook om gemakkelijk terug op te ruimen, zonder alles te laten rondslingeren op de grond of in hun bed.

Er zijn nog heel wat tips en er is nog heel wat inspiratie terug te vinden die je kan toepassen op jouw kids hun kamer.

Alvast veel plezier!

Bron: https://www.homedit.com/how-to-decorate-a-kids-bedroom/ 

Opmerking plaatsen