Het voelde nog niet zo aan, maar de lente komt eraan en na een strenge winter, zal de eerste lente warmte nog meer deugd doen. Tijd dus om het huis in een lente modus te transformeren met frisse decoraties.

De lente in huis brengen is een verfrissende bezigheid. Lente staat dan ook voor nieuw leven en dat mag gezien worden.

Het lenteseizoen is een top seizoen om je interieur een happy make over te geven en dat kan op verschillende manieren. We overlopen er een aantal, om je de nodige inspiratie te geven.

LENTETAFEL

Een lentetafeltje creëren is lente ten top. Maak een klein hoekje met allerlei frisgroene ideetjes; een roltafeltje is handig als je planten moet verschuiven om meer natuurlijk licht te krijgen. Vul de tafel met typische lenteplanten en bloemen, die eenzelfde hoeveelheid water vragen of maak een klein terrarium met mini lente plantjes en leuke lente accessoires.

Je kan ook een schaal maken met diverse lentebollen; als basis kan je een oud vogelbadje gebruiken bijvoorbeeld. Kies verschillende soorten bollen en vul ze aan met een paar wilgentakken, waar je later eitjes kunt aanhangen.

LIKJE VERF

De beste manier om de lente in een kamer te brengen, is door ze een nieuw kleurtje te geven. Kies een pasteltintje of levendige kleur, om de zon in de kamer te brengen; elke kleur waar jij blij van wordt is goed. Je kan ook gewoon een accentmuur kiezen, waar je een lente thema aanbrengt; gebruik hiervoor lente kadertjes, of aangepast behangpapier. Pas ook de rest van de decoraties aan, aan het gebruikte kleurenthema.

OUDE MEUBELEN VERVANGEN OF OPBLINKEN

Heb je een kastje of meubilair dat zijn beste tijd gehad heeft? Vervang het dan door een nieuw en fris modelletje, of ga zelf aan de slag om de oude lagen te verwijderen en een gloednieuw jasje aan te meten. Gebruik ook hier frisse kleuren en maak een echte eyecatcher van je oude kast. Hetzelfde kan je ook doen met oude stoelen. Overtrek het zitgedeelte met een kleurrijke stof en geef de poten een nieuw laagje verf. De ruimte zal er plots helemaal anders uitzien.

LENTE AAN HET RAAM

Nog een makkelijke en snelle manier om een lentegevoel in huis te brengen, is door je raamdecoratie te vervangen door een fris gekleurd exemplaar. Heb je rolgordijnen? Vervang dan gewoon de overgordijnen, of kies een gordijntje dat niet echt voor gebruik is, maar eerder decoratief is. Op die manier kan je een keuken bijvoorbeeld een echt lentegevoel bezorgen, zonder al te veel poespas.

BLOEMETJESPATRONEN

Lente schreeuwt bloemen en mooie kleuren. Alle decoraties die ook maar iets met bloemen te maken hebben, of waar een print van bloemen in voorkomt, is een must voor het lentegevoel. Je kan er een echt kunstwerkje mee maken op de muur of bloemen in kadertjes uitzoeken, maar je kan ook gewoon elke dag verse bloemen neerzetten, of een compositie maken van kunstbloemen. Kortom, bloemetjes geven een frisse noot aan elk decor.

GROEN GROENER GROENST

Naast bloemen, die al een toets groen bevatten, is de kleur groen op zich al een frisse wind in de ruimte. Omdat groen een hoofdkleur is, is het niet nodig om grote vlakken groen te voorzien. Accenten van groen in de kamer, zullen de ruimte onmiddellijk een positieve uitstraling geven. Kies een tint groen die past bij het interieur, al zullen felgroene schakeringen het meeste effect hebben.

Naast groen, zijn ook allerlei exotische citrustinten een welkome verademing voor het decor; kussens en tapijtjes met verschillende kleurschakeringen bijvoorbeeld, geven zin in het leven en creëren een opgewekte stemming.

GEOMETRIE

Lente mag best up tempo zijn. Na de lange wintermaanden, waarin we in ons coconnetje zaten, mogen we nu onze vleugels uitslaan. Geometrische patronen in frisse kleuren geven schwung aan de kamer en je kan ook zelf een oud tapijtje bewerken met kleurrijke prints, die je aanbrengt met een speciaal sjabloon en verfroller. Laat je creativiteit los!

Kortom, de lente vraagt om kleur en om fun !

Bron: https://www.bhg.com/decorating/seasonal/spring/spring-decorating-ideas/?slideId=049f4996-420e-4709-b9dc-8b80bf53208a

Opmerking plaatsen