Op de laatste dag van het jaar, wordt er gefeest; we zeggen een oud jaar vaarwel en verwelkomen een nieuw en dat mag best een beetje gevierd worden.Om ons nieuwjaarsfeest in een feestelijk jasje te steken hebben we kerstdecoratie nodig dus halen we alles uit de kast; slingers, toeters en bellen, het mag een beetje overboord gaan, het is tenslotte de laatste dag van het jaar. Hiermee maken we kerstdecoratie voor het nieuwjaarsfeest .Maar net als zo velen, heb jij het misschien razend druk tijdens deze dagen en rest je niet veel tijd meer om te gaan shoppen voor typische kerstdecoraties. Maar, dat hoeft ook niet.Had je nog resten van de kerstdecoratie, hetzij van dit jaar, hetzij van vorige jaren?Dan kan je al een heel eind komen om deze decoratie te gebruiken als nieuwjaarsdecoratie.

Wat kan je zoal recycleren van je oude kerstdecoratie?

Bij nieuwjaar horen party poppers, die je klokslag 12 uur de lucht in kunt schieten om je vreugde te vieren voor het nieuwe jaar. Die party poppers kan je helemaal zelf maken. Hiervoor gebruik je gewoon je resten van het inpakpapier, om ze feestelijk in te pakken.Knip gewoon een toiletrolletje doormidden, vul de helften met confetti, papiertjes of snoep; zet ze weer samen en wikkel er een kleurrijk papiertje rond met twee strikken aan de uiteinden en klaar!

Een feestelijke tafel is niks zonder middenstuk, vooral een nieuwjaarstafel niet. Maar moet je hiervoor veel dure decoratie aanschaffen?Helemaal niet; duik even in de dozen van kerstmis en zoek naar alles wat blinkt en schittert. Daarbij denken we aan goud- of zilverkleurige slingers, pareltjes, ballen enzovoort, waarmee je gegarandeerd een prachtig middenstuk kunt maken voor je tafel. Pas de servetten aan, aan de kleur van je decoratie en je zal zien dat je tafel helemaal klaar is voor het nieuwjaarsfeestje.

 

Lichtjes lichtjes lichtjes

Lichtslingers hebben we vaak in overvloed. Elk jaar zien we wel iets nieuws dat we leuk vinden, waardoor we na een tijdje een hele doos vol lichtslingers hebben, die we niet allemaal gebruiken. Perfect voor het nieuwjaarsfeestje.In plaats van het traditionele gebruik in de boom, kan je een speciaal oud en nieuw hoekje inrichten waar mensen bijvoorbeeld leuke foto’s kunnen nemen; gebruik je lichtjes om het extra feestelijk te maken. Of leg een lichtslinger op het buffet enzovoort; kortom, gebruik je lichtjes op allerlei manieren om het feestje extra sfeer te geven.

Een nieuwjaarsfeestje zonder hoedjes is geen feestje. Een pakje gewone effen hoedjes, kan je in geen tijd omtoveren, tot een party hat, door ze te pimpen met oude slingers, die je rond de onderzijde kleeft; nog een toefje bovenop de hoed en je party hats zijn klaar. Gebruik ze op je tafelsetting, om onmiddellijk de sfeer te zetten.

Nog extra confetti nodig voor het inzetten van het nieuwe jaar?Gebruik ook hier je resten van inpakpapier; met een papierknipper kan je perfect confetti maken.Je kan ook een deel gebruiken op de feesttafel, om de aankleding fris en speels te maken.Houd er sowieso rekening mee, dat dure decoraties weleens kunnen sneuvelen tijdens het enthousiasme van nieuwjaar; daarom is het vaak beter om oudere spullen te gebruiken, die je nadien gewoon kunt weggooien, of gebruiken om je in het feestgedruis te storten.

Happy 2018 !!

Bron:https://www.huffingtonpost.com/dot-and-bo/5-unique-ways-to-repurpos_b_8869768.html

 

Opmerking plaatsen