Sebastiaan Vandeputte: een schets

BBegonnen als schilder- decorateur, had deze bezige bij al snel een eigen visie op binnenhuisarchitectuur. Het gevolg was een geheel eigen stijl om een huis te decoreren, zonder er kleur bij te betrekken.

Zijn favoriete werkmaterialen zijn : bladgoud, verkoold hout, betonimitatie, rubberverf en verf van glasparels ; helemaal niet alledaags dus.

hautecuturelicht

Sinds kort, is daar ook haute-coutureverlichting bijgekomen, namelijk armaturen in carbon ; een uiterst zeldzaam en exclusief materiaal. Armaturen, geweven met één enkele draad, die uitgroeien tot een unieke creatie.

Nooit krijg je tweemaal hetzelfde design, want het weefpatroon van de carbondraden verschilt keer op keer, hetgeen resulteert in ware pronkstukjes, zowel aan de muur, op de grond als boven de tafel. Deze eyecatchers met hun grillige vormen toveren doorheen het licht kunstwerkjes in de omliggende ruimte.

hautecuture-verlichting

Toegegeven, de creaties zijn gedurfd en er hangt een prijskaartje aan vast, maar je krijgt er wel een exclusief en tijdloos designerstuk voor in de plaats…

 Bron: Homesweethome86

Comments are closed.