Binnen een goede twee weken is het zover: Halloween. Dé periode van het najaar waarbij iedereen zijn griezelkostuums, engste decoratiestukken bovenhaalt. Maar Halloween is altijd zo druk én ‘eng’. Daarom Hebben wij hier enkele elegante Halloween decoratie ideeën om jouw woning toch in Halloween sfeer te brengen maar toch niet over the top te gaan.

Creëer een Halloween plaats

Het is heel gemakkelijk om jezelf te laten meeslepen in het Halloween verhaal en de decoraties, maar het probleem is dat je woning dan al vaak te veel op een spookhuis begint te trekken en niet op zo’n goede manier. Kies daarom 1 of 2 plaatsen uit in jouw woning of zelfs misschien 3 (afhankelijk van de ruimte) en hou het dan ook enkel bij deze plaatsen. Zo kan je bijvoorbeeld een koffietafel decoreren met wat pompoenen, een goude doodskop. Wanneer je dergelijke plaatsen gaat creëren wordt dit de Halloween sfeer in de sfeer van jouw woning opgenomen en gaat dit niet zo overheersen.

Monochroom

Wat ook aan te raden is, is door niet met té veel verschillende kleuren te gaan werken. Kies hier ook 1 of 2 kleuren om toch het elegante in jouw woning te houden. In het voorbeeld hieronder van Persia Lou, is alles van de pompoenen, tot de doodskoppen geverfd in  houtskool grijs.  Deze look is super simpel, maar is enorm mooi!

Pompoen

Waarom hou je jouw pompoen niet ‘normaal’ ipv van hem te snijden en te gebruiken met een kaars in? Denk eens out of the box en maak jouw pompoen terug Cinderella! Fleur hem wat op met wat kleurrijke vetplantjes en zet hem op jouw dorpel bijvoorbeeld of gebruik hem als een prachtig middelpunt op jouw eettafel. Groen is toch het nieuwe oranje. 🙂

Laat jouw innerlijke boho los

Als je een Halloween avondfeest geeft en spinnenwebben zijn niet echt je ding, hou het dan gemoedelijk en feestelijk met normale decoratie items in Halloween kleuren. Denk maar aan zwarte kaarsen, met een combinatie van oranje servietten bijvoorbeeld. 

Ga voor dat zwarte servies, en heb je er nog geen? Gebruik dit dan als excuus om er een aan te schaffen.

Denk eraan : Halloween zou jouw eigenlijke persoonlijkheid moeten reflecteren!

Proef van de Halloween regenboog

Ben je een kleurrijk persoon en is al dat donkere en duistere niets voor jou, dan kan je nog steeds van dit seizoen genieten! Voel je niet gebonden aan het oranje en het zwart. Je kan ook gaan voor de kleurrijke pompoen versies. Heel simpel : ga gewoon naar de winkel en haal wat spray verf en wat minipompoenen en spuit deze in de kleuren die je wenst.  Maak hier een mooie tafelschikking mee of plaats ze op jouw drempel, tuin of andere leuke plaats.

Halloween krans

Jouw deur is het eerste wat de mensen zien als ze langskomen én dat is jouw eerste kans om indruk te maken. Er zijn heel wat elegante kransen te vinden en er zijn ook heel wat diy opties ook.  Deze zwarte vederkrans kan je bij World Market  kopen en ziet er schitterend uit tegen een witte deur. Contrast is hier het sleutelwoord. Als je een deur in een donkere kleur hebt, ga dan voor goud of zilver als krans om een impact maken.

Bron: https://www.thespruce.com/chic-halloween-decor-ideas-4150725

Opmerking plaatsen