Elk jaar kijken we uit naar de tuindagen van Beervelde; je vindt er meer dan eens originele en inventieve ideeën voor de tuin, waarbij duurzaamheid en ecologie hoog in het vaandel gedragen worden. Tijd dus om ook nu weer een product in de schijnwerpers te zetten, dat ons oog trok,nl. Cortenstaal

STAAL IN DE TUIN

Staal is een materiaal dat we steeds meer tegenkomen in zowel huis- als tuindecoraties en niet verwonderlijk, want het materiaal blendt dan ook perfect met een natuurlijke omgeving.

Het staal waarvan hier sprake is, heeft echter een aantal specifieke kenmerken, die het onderscheidt van gewoon staal. Door de toevoeging van nikkel, chroom en koper, wordt het staal corrosiebestendig, waardoor het perfect wordt voor buitengebruik. Beter nog, het materiaal wordt steeds mooier, naarmate de tijd vordert. Kortom, het staal leeft een eigen leven, afhankelijk van temperatuur, vochtigheid en plaatsing.

ZEG NOOIT ROEST TEGEN CORTENSTAAL

Wanneer gewoon staal onderhevig is aan de weersomstandigheden, spreken we van roestvorming; vaak is dit een fenomeen dat we liever niet zien gebeuren, maar laat dit nu net dé troef zijn van Cortenstaal. Vanwege zijn bijzondere samenstelling, wordt een geheel eigen stijl ontwikkeld, waarbij in de eerste plaats een specifieke kleur ontstaat, maar daarnaast wordt het staal ook beschermd tegen doorroesten door de speciale oxidatielaag, waardoor het maar liefst tien keer langer meegaat dan gewoon staal. Het product is ook 100% ecologisch en kan volledig gerecycleerd worden.

ONDERHOUDSVRIENDELIJK

We schrijven hier onderhoudsvriendelijk, maar eigenlijk heb je geen onderhoud aan dit materiaal. Het moet niet behandeld worden, geschilderd of gereinigd, waardoor het extra geschikt is voor onderhoudsarme tuinen en voor de tuinier met minder groene vingers.

Waar wel op gelet moet worden is de plaatsing van het materiaal, vooral als het gaat om decoratieve items. Het is namelijk zo, dat het staal in het begin roest kan afgeven op de ondergrond. Als deze ondergrond een lichtgekleurd terras is, kan dit wel vlekken geven. Houd daar rekening mee, als je voor het eerst een product in Cortenstaal gebruikt. Na ongeveer 1,5 jaar is dit probleem dan ook van de baan.

VERSCHILLENDE TOEPASSINGEN

Cortenstaal creëert een aparte sfeer in huis en tuin en kan daarom ingezet worden voor tal van functies, zoals er zijn:

Tuinafboordingen, tuinwanden en afscheidingen, water- en lichtelementen, plantenbakken, vuurschalen, decoraties enzovoort… en voelt zich thuis in zowel moderne als klassieke tuinen, vanwege het authentieke karakter dat steeds eigen is aan dit unieke product. Je zal dus nooit tweemaal dezelfde kleurschakering zien opduiken in een gelijkaardig item en elk jaar opnieuw zal je een verandering zien in kleurbeeld.

Het mooie aan dit materiaal is, dat het een eigen leven leidt en dat het afhankelijk van waar en hoe het geplaatst wordt, zijn persoonlijke en unieke uitstraling zal ontwikkelen, met of zonder hulp van buitenaf.

Wil je nog veel meer weten over Cortenstaal en wil je het materiaal komen bezichtigen?

http://www.geroba.be/

http://www.geroba.be/nieuws/geroba-op-de-lente-editie-van-de-tuindagen-van-beervelde

Opmerking plaatsen