Of het nu gaat om vaasjes in glas, kaarsen houders, glas in lood, glazen kroonluchters enzovoort…decoreren met glas is super.Glas is licht, luchtig en transparant. Het geeft aan een ruimte een zekere frisse ruimtelijkheid.

Glas is niet meer weg te denken uit onze moderne inrichting. Vaak zijn de huizen op zich al opgebouwd of bestaande uit glas, met hoge glaspartijen, om dat luchtige gevoel te benadrukken.

Maar ook op kleinere schaal vervult glas een belangrijke rol in ons interieur. Kijk maar naar de vele opstellingen met bloemen in helder glas, of de decoratieve kandelaars in glas, om zo het kaarslicht nog meer te reflecteren en een warme sfeer te creëren. Denk maar aan de Tiffany lampen, die voor een heel aparte sfeer zorgen in huis.

Ook aan de muur en aan het plafond, komen glascreaties goed tot hun recht. Denk maar aan kroonluchters in glas, of wandpanelen. Glas in lood bijvoorbeeld, wordt vaak gebruikt om een landelijke stijl te bekomen en glaspanelen zijn er in alle kleuren, vormen en thema’s, zowel decoratief als gebruiksvriendelijk.

Kortom, decoreren met glas is perfect om te combineren met alle natuurlijke materialen, waardoor het een heel dankbaar decoratie item is en blijft…

Comments are closed.