De lente is nu volop in het land; dat zien we aan alles wat leeft. De natuur herleeft helemaal en geeft zijn geuren en kleuren af aan de wereld. Al dat moois straalt ook af op ons als mens; ook wij zijn helemaal in de ban van de lente en kijken al reikhalzend uit naar de zomermaanden, want één ding staat vast na deze lange, grijze winter…het wordt een kleurrijke zomer!

Ook in het interieur zien we dat ontwerpers zich laten inspireren door licht en luchtige accessoires en materialen, om leven en de zomer in je huis te brengen.. Een aantal decoratietrends zetten we graag even op een rijtje.

 

TROPISCH IS IN

Een trend die al een tijdje zijn intrede heeft gedaan en vaak terugkomt in zomerse decoraties, zijn de tropische prints. Want hoe kan je de zomer beter inluiden dan met een thema dat zo exotisch aandoet, dat het wel lijkt alsof je elke dag in vakantie bent.

Gaande van groen wuivende palmen tot tropische vogels en vruchten, deze zomer mag het uitbundig zijn. Stel je een zuiderse cabane voor met zicht op een blauwe oceaan en denk vakantie…

GOUDEN TOETS

Van het tropische eiland, verhuizen we naar de warmte van de droge woestijn. Waan je in een oosterse nederzetting temidden van de woestijn, waar het al goud is wat blinkt. Vlei je neer op een bed van rotan en laat je verleiden door de goudkleurige accenten in combinatie met zandtinten en rieten details. De zomer was nog nooit zo mysterieus als nu in dit Lawrence of Arabia decor.

EEN MET DE NATUUR

Uiteraard kan ook dit jaar de ecologische trend niet ontbreken in het decoratie assortiment. Deze groene trend met het gebruik van natuurlijke materialen van hout in combinatie met metaal, geeft een authentieke uitstaling met een vintage kantje. Doe daar nog enkele bamboe accenten bij en je krijgt het perfecte beeld van een huisje in een oud Frans dorpje ergens in de Provence.

ZOMER IN BAUW EN WIT

Zon zee en strand zijn nooit ver weg in de zomerse decoratietrends. Zo ook dit jaar, blijft de typische strandlook het goed doen in onze interieurs. En waarom niet? De klassieke blauw witte designs geven een instant vakantiegevoel en brengen een frisse wind in elke kamer. Gaande van wit over turkoois naar diepblauw; je wordt er gewoon blij en vrolijk van. Combineer deze look met accessoires in rotan en je kunt het zand bijna voelen onder je voeten.

ROMANTIEK? GRAAG!

Als we denken aan zomer en vakantie, wat hoort er dan automatisch bij? Juist ja, romantiek. Een romantische strandwandeling, een picknick in de natuur? Dit jaar kan het gewoon bij jou thuis. De romantische trend kenmerkt zich dan ook in zoetroze accenten in combinatie met andere pasteltinten die terugkomen in decoratie en tafeldekking. Vul dit aan met luchtige glasproducten en je kan gezellig wegdromen op je eigen roze wolk.

MEXICAN STYLE

Van het gezapige roze, naar het pittige Mexico is best een hele stap, maar voor zij die graag hun zuiders temperament leven , is deze decoratiestijl perfect. Heerlijke basiskleuren in oranje en geel in combinatie met warme aardetinten en dit afgewerkt met prachtige manden en tapijtjes in geweven stoffen, geeft het echte “Ariba” gevoel aan je interieur. Een cactus hier en daar ben je bijna verplicht en de alomgekende sombrero mag hier zeker niet ontbreken!

Zomer in je huis

Kortom, de zomer van 2018 wordt fris, zwoel, romantisch en vol pit !!

Wil je nog veel meer decoratie ontdekken?

Ga dan snel naar:

https://www.maisonsdumonde.com/BE/nl

 

Opmerking plaatsen