DDe badkamer is een functionele ruimte in je huis; een plaats waar je ’s morgens snel doorheen loopt op weg naar het werk.

Maar de badkamer zou ook een rustplaats moeten zijn waar je na een harde werkdag thuis komt, om te relaxen. Dat laatste moet vaak inboeten tegenover de functionaliteit.

Toch kan je van je praktische badkamer met een minimum aan ingrepen, een oase van rust maken.

Doordat er in een badkamer veel gladde oppervlakken zijn zoals : spiegels, kranen, porselein, wordt de sfeer eerder koel. Door dit aan te vullen met warme kleuren en materialen, creëer je opnieuw evenwicht.

Materialen die zich hier het best toe lenen, zijn : hout, keien, raffia, riet, katoen.. hoe natuurlijker, hoe beter. Ze geven allen een zekere rust aan een kamer en een sfeer van ontspanning.

Uiteraard bereik je dit het makkelijkst met accessoires, maar zelfs een vloer in hout kan ( zorg wel voor een goede waterbestendigheid en ventilatie ).

Niet enkel de aankleding van de badkamer bepaalt de sfeer. Ook de kleuren die gebruikt worden, dragen hier in grote mate toe bij. Naast het klassieke wit, dat eerder hard overkomt, kan je gaan voor het gebruik van grijstinten; aardetinten doen het trouwens altijd goed als sfeermakers. Of wat dacht je van olijgroen?

Een vrijstaand bad in een badkamer is sowieso een eyecatcher, maar het is niet altijd de meest praktische oplossing, vanwege het gebrek aan uitstalruimte; je wilt je favoriete spulletjes toch graag bij de hand hebben. Een rekje over het bad, of een oud krukje naast het bad, kan dit snel verhelpen en draagt ook weer bij tot de authenticiteit van de badkamer.


Als verlichting, kies je best ook voor een sfeerbelichting  naast de traditionele badkamerverlichting; ’s avonds is het immers minder belangrijk hoe goed de make-up zit. Kaarsen doen het altijd goed als sfeerbrenger, maar ook die oude kroonluchter kan best.

Kortom, maak van je badkamer het verlengde van je leefruimte; een plaats om te genieten…

 Bron: Landelijk wonen28

Comments are closed.