De kleur wit uit vrijheid. De schoonheid van een wit interieur is dat hij puurheid en orde uitstraalt. Daarnaast is wit ook een perfecte kleur om te gebruiken in appartement en herenhuizen,omdat het zal zorgen dat de ruimte groter lijkt. Een wit interieur is ook niet gevoelig aan de interieurtrends en is dus iets dat altijd kan.

Niet te kaal

Een moeilijkheid bij een wit intereiur is om te zorgen dat je geen kaal gevoel krijgt in jouw woning. Om dit tegen te gaan kan je gebruik maken van andere zaken in jouw interieur zoals tapijten, meubels, vloeren, gordijen, decoratie, etc.  Doordat wit de enige kleur is, zullen andere vormen en texturen de aandacht krijgen. 

Kleuren in balans

Kleuren die normaal niet zo hard opvallen doordat er meerdere kleuren aanwezig zijn, zullen nu echt opvallen. Gebruik dus kleuren die je graag ziet en zorg ervoor dat het geen kakofonie wordt. Het wit mag ook niet de kamer gaan domineren, dus hou deze in balans. Ga dus niet voor een witte zetel bijvoorbeeld, maar voor een zwarte als je een modern interieur hebt.

Wil je een hedendaags uitzicht ? Ga dan voor rode en zwarte meubels in jouw woonkamer. Deze zijn niet enkel modern , maar geven ook een elegante indruk.

Je kan natuurlijk ook een landelijke stijl uitgaan met het wit. Gebruik dan bleke kleuren zoals groen, blauw en bruin. 

Gekleurde verlichting

Bij een wit interieur past ook heel mooi gekleurde verlichting. Deze geeft meteen een heel andere sfeer aan jouw interieur. Je kan dit bijvoorbeeld doen door led-strips.

Opgeruimd staat netjes

In een wit interieur valt rommel veel harder op helaas. Dus let extra hard op dat er geen rondslingerende spullen zijn en ruim alles dus mooi op in opbergers.

Comments are closed.