Een nieuw jaar begint en alweer zijn er heel wat nieuwe ideeën om je interieur een boost te geven.

We gaan iets dieper in op de allernieuwste designtrends, die alweer een frisse wind laten waaien doorheen het huis.

*Allereerst is er de trend die vorig jaar zijn opmars maakte, die nu verder uitgebreid wordt : binnen wordt buiten en buiten wordt binnen.

We zagen vorig jaar reeds dat de binnen- en buitenruimtes steeds vaker overliepen in mekaar en deze trend wordt enkel nog versterkt, door natuur en groen meer en meer te integreren in de woning. De tuin wordt dan weer één groot avontuur met meubelen en accessoires die zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden en (muur)decoraties zullen steeds meer doordrongen zijn van fauna en flora aspecten die de grenzen van indoor en outdoor doen vervagen.

*Artisanaal wordt helemaal in! Als het maar zelfgemaakt, zelfgebreid, zelf gehaakt enzovoort is, is het compleet hip. Daarnaast wordt ook de lokale handel gestimuleerd, met authentieke decoratiestukken, die dan weer perfect gecombineerd kunnen én mogen worden met een serie artikeltje van Ikea bijvoorbeeld. Vintage samen met actueel? Geen enkel probleem. Mengen is de boodschap! Een Marokkaans vloerkleed met een authentieke poef, samen met een hedendaags koffietafeltje? Gewoon doen dus !

*Mineralen worden dé eyecatcher dit jaar. Een gigantische kwarts op de tafel of buffetkast, pyriet in een schaal ; ruw gepolijste materialen geven een heel natuurlijke uitstraling aan de woonruimtes en creëren een fijngevoelige omgeving voor mens en dier.

*Decoratieve achtergronden zijn uit, vloeiende geometrische vormen helemaal in! De geometrie zagen we reeds in 2015 in de vorm van veelvlakkige lichtpunten en abstracte decoratie items, maar dit jaar gaan de scherpe kantjes er af en komt alles meer in beweging. De gebruikte materialen hiervoor zullen vooral hout en cement zijn en we zullen ze onder andere terugvinden in achtergronden en in het vloergedeelte van de woning.

*Metalen, metalen en nog eens metalen.

Dat metaaltinten al helemaal in waren, wisten we al maar nu worden ze extra gecombineerd en geblend met nog meer retro bling uit de 50er en de 70er jaren. Dus, go metal zouden we zeggen!

*Duurzaamheid wordt echter hét trendwoord van het jaar 2016. Alles, van samenstelling tot afwerking moet van een degelijke kwaliteit getuigen en liefst zo lang mogelijk in omloop blijven. Daarvan getuigt ook de “recycle” trend die zich nog verder gaat uitbreiden, waarbij oude degelijke materialen opnieuw ingezet zullen worden om een ander doel te nuttigen.

We zullen ook steeds vaker zelf de handen uit de mouwen steken om oude objecten een nieuw leven te geven. Kortom, duurzaam wordt het nieuwe chique en trendy !!!

Bron :

http://www.macalawright.com/2015/06/6-interior-design-trends-consumers-want-in-2016/

call2action_post_mag

Download hier

Comments are closed.