We beleven hoogzomer. Stralende zon, tropische temperaturen en dit wanneer heel wat mensen vakantie hebben. Kleuren mogen weer volop getoond worden en dat zien we vooral in de zomerse outfits die bruisen van kleur.

Maar ook in ons interieur, geven kleuren een nieuwe betekenis aan elk seizoen. Zo zien we tijdens de zomermaanden, dat felle tinten het beter doen dan zachte kleuren. Zo is geel een topkleur voor de zomer en vooral als je zelf een beetje kleur kunt gebruiken in je leven, moet je absoluut enkele gele toetsen in je interieur brengen, om je gevoel een boost te geven.

Dit is waarom je een beetje geel in huis zou moeten hebben:

GEEL STIMULEERT

Voel je je een beetje moe en lusteloos? Ga dan zeker op zoek naar een leuk schilderij met veel geel of maak gewoon zelf eentje. Geel zal je geest verlichten, hoop brengen en geluk, opgewektheid en plezier stimuleren. Het brengt nieuwe ideeën en nieuwe manieren van aanpak en zal je woning doen baden in een lichtheid die ook anderen zal motiveren.

GEEL IS COMMUNICATIE

Ben je iemand die graag een feestje organiseert en geniet van een vlotte babbel? Of wil je in je kantoor, je medewerkers een oppepper geven om ze gemotiveerd te houden bij dit warme weer? Dan is geel de oplossing om de communicatie op gang te houden. Geel inspireert de geest en doet dit op een manier die zowel analyseert, als fantaseert. Geel is gewoon fun om bij je te hebben, omdat het de focus bewaart, vooral wanneer je geneigd bent om in te dommelen door de warmte.

GEEL GEEFT ZELFVERTROUWEN

Heb je jezelf al eens gehuld in een frisgele jurk of geslapen tussen gele lakens van satijn? Het is een boost voor je zelfvertrouwen. Geel is zichtbaar en brengt resultaten daar waar je antwoorden zoekt. Het zorgt ervoor dat je gezien en gehoord wordt en wikkelt je in een waas van positiviteit. Geel is goed als je een statement wilt maken zonder woorden en je ook wilt dat de boodschap overkomt.

GEEL IN JE INTERIEUR

Je kunt geel op verschillende manieren in je interieur verwerken. Er bestaan dan ook diverse gradaties in geel, die elk hun eigen uitwerking hebben op de omgeving.

Zo kan je een helder lichtgeel best toepassen in ruimtes waar er gefocust wordt, zoals bv. de keuken of studeerkamer.

Citroengeel is dan weer de komiek, de entertainer, degene die je emoties doet bruisen. Ideaal voor een pool party aan het zwembad, waar de vibes zomer en fun schreeuwen.

Goudgeel is een rijke kleur die leergierigheid stimuleert en die perfect past in de ontspanningsruimte of leeshoek.

Het eerdere crèmegeel is dan weer de kleur voor de zitruimte, waar je in alle rust nieuwe ideeën kunt laten rijpen, terwijl donkergeel een kleur is voor de diepe denkers die graag filosoferen over de wereldproblematiek en scherpe analyses maken.

Kortom, wie zichzelf en zijn persoonlijkheid een boost wil geven, moet meer geel integreren in de woning of de tuin.

Volgende week meer over de andere zomerkleuren.

Bron http://www.empower-yourself-with-color-psychology.com/color-yellow.html

1 Comment

Opmerking plaatsen