Kleuren brengen een persoonlijke toets aan in huis, zoveel is zeker. Maar daarnaast, is de toepassing van bepaalde kleuren, ook bevorderlijk voor de mentale gezondheid en de levenslust van de bewoners in dat huis.

We zagen al wat de kleuren rood en geel deden in het interieur; als sterke en daadkrachtige kleuren, laten zij een daadwerkelijke indruk na; je kan er als het ware niet naast kijken. Zowel rood als geel kunnen voor de ene opwekkend werken, maar zijn voor anderen te sterk aanwezig, waardoor ze er eerder nerveus van worden.

Onze volgende kleur groen, is een mooie mix van geel en blauw, een warme levendige kleur met een zachtere rustgevende kleur. Het is ook daarom dat groen ons vooral evenwicht en rust brengt.

 

GROEN BRENGT HET HART TOT RUST

Wil je na een stresserende werkdag of een emotioneel moeilijke periode, terug tot rust komen? Dan moet je gewoon veel groen in je woonruimte brengen. Het maakt niet uit, of je dit nu doet door een accentmuur met groene tinten te maken, of je kiest voor groene planten of je een groene sofa of vloerkleed aanschaft…groen brengt gegarandeerd je hart en hoofd tot rust en zorgt opnieuw voor evenwicht tussen de twee.

HERNIEUWDE ENERGIE

In tegenstelling tot rood en geel die vaak op korte tijd een krachtige boost geven, werkt groen op langere termijn, om je energiepeil weer op punt te brengen. Voel je je een beetje moe en uitgeblust? Ga dan eens tussen groene planten staan… je zal de natuur in jezelf voelen herleven. Dat kan je ook gewoon thuis creëren. Plaats bijvoorbeeld een aantal prachtige groene planten in je badkamer. Je zal zien dat je humeur er beter door wordt of kies voor natuurlijke prints met groen als hoofdtoon en voel het alsof er een zomerse regenbui je verfrist. Groen in huis creëert een stukje wellness in je leven.

 

EEN GROENE OASE

Heb je een tuin? Dan heb je het voorrecht, dat je hier veel groene elementen kunt toevoegen. Kies dan voor grote, groene planten die indruk maken, of combineer verschillende tinten groen. Maar niet getreurd, wanneer je geen tuin hebt. Een terras of balkon kan je net zo goed opfrissen met groene planten. Je kunt als het ware een oase van rust creëren op elke oppervlakte en groen dat buiten aangewend wordt, zal nog mooier worden omdat het in nauw contact staat met de kleuren uit de natuur.

IN ELKE RUIMTE

Groen is de makkelijkste hoofdkleur, om overal in huis toe te passen. In de woonkamer en slaapkamer zal het rust en harmonie brengen, in de keuken geeft het zin om te koken en brengt het frisse, nieuwe ideeën, in het kantoor geeft het inspiratie en zelfs de badkamer en het kleinste kamertje zijn gebaat bij een groene omgeving.

Kortom, zelfs de meest subtiele elementen van groen, geven onmiddellijk resultaat en brengen de natuur tot leven. Ga dus voor die exotische kussens of smaragdgroene plaid om je ruimte op te smukken en wikkel jezelf in de voedende en verzorgende kracht van groen.

Bron: https://www.empower-yourself-with-color-psychology.com/color-green.html

 

Opmerking plaatsen