Kleuren doen iets met ons. Ze bepalen onze stemming, geven karakter aan een ruimte en tonen een glimp van onze persoonlijkheid aan de wereld. Daarom is het belangrijk om een toets van jouw favoriete kleur in je interieur te brengen, om je echt thuis te voelen.

Vandaag leggen we de focus op blauw en breng je persoonlijkheid in je interieur

HEEL VEEL FACETTEN

Blauw kent verschillende variaties, gaande van licht baby blauw tot donker mysterieus blauw en zelfs koninklijk blauw behoort tot de mogelijkheden.

Wat het ook zij, blauw maakt altijd een indruk. Het is zowel zacht als krachtig, lief als pittig.

Kortom, blauw is standvastig, loyaal, betrouwbaar en verantwoordelijk.

In zijn lichte vorm straalt blauw rust en gereserveerdheid uit, maar in zijn heldere vorm, brengt het een sterke persoonlijkheid tot leven in een ruimte, maar nooit wil het provoceren.

Blauw is de zelfstandige kracht die op zijn eigen manier de ruimte vult en zelden teleurstelt.

 

INNERLIJKE ZEKERHEID EN VERTROUWEN

Iemand die houdt van blauw en dit in zijn interieur verwerkt, is vaak een persoon die weet wat hij of zij wil, dus als je een beetje vertrouwen in je leven nodig hebt, is het goed om de kleur blauw als ondersteuning te gebruiken.

Mis je een beetje leiding in moeilijke tijden? Ook dan is de kleur blauw er, om je zelfzekerheid een boost te geven. Gebruik dan niet het tedere babyblauw, maar eerder het krachtige hemelsblauw of koningsblauw. Vooral werkruimtes zijn gebaat bij blauw, om orde en richting te geven aan degene die er werkt.

SLAAPKAMERBLAUW

Desalniettemin, kan blauw ook aangewend worden in de ruimtes waar je tot rust komt, zoals de slaapkamer.

Net omdat blauw een standvastige kleur is, die geen sterke emoties losmaakt, is het ook een perfecte kleur om lichaam en geest te kalmeren en totale ontspanning te brengen.

Niet enkel vermindert blauw stress, het creëert ook een gevoel van rust en orde. (kijk maar wat het met je doet, wanneer je op je rug in het gras ligt en naar de blauwe hemel staart), de kleur zou zelfs het metabolisme vertragen en hoe zachter het blauw, hoe vrijer we ons voelen.

COMMUNICATIEF EN SPIRITUEEL

Blauw is ook de kleur van communicatie via de stem. De kleur is expressief en zelf uitend. Het spreekt ook onze hogere idealen aan; zo kan een quote met blauwe achtergrond, je overtuigingen kracht bijzetten. Zelfs in die mate, dat het ook een wijze raadgever kan zijn op intellectueel en zelfs spiritueel vlak. Heb je een meditatieruimte thuis? Geef deze dan een tint blauw om je hogere bewustzijn te laten spreken.

VEILIG EN ALGEMEEN GELIEFD

Blauw is om al die redenen een kleur die door iedereen gewaardeerd wordt; elk vindt zich wel terug in een bepaald facet van het blauw, dat op de één of andere manier altijd voorspelbaar en niet bedreigend is. Daarom is het ook de kleur die universeel het meest geliefd is. Blauw staat iedereen goed en geeft aan elk interieur het gevoel dat je er veilig bent, tot rust kunt komen en het er gewoon goed vertoeven is…

Bron: https://www.empower-yourself-with-color-psychology.com/color-blue.html

1 Comment

Opmerking plaatsen

Close