Feng shui hebben we reeds besproken. Hoe je bepaalde aanpassingen kan doen aan je interieur, om lichaam en geest in balans te brengen, is geen geheim meer.Met een nieuw seizoen dat begint, kijken we hoe we ook dit gevoel kunnen overbrengen in ons interieur.Onderstaand artikel vertelt perfect hoe we dit kunnen doen en hoe we ons voorbereiden op een gezellig en inspirerend najaar. Hieronder de herfst volens Feng Shui.

Enjoy !

De herfst, prachtig en kleurrijk seizoen, biedt ons mooie kansen om opnieuw te verbinden met de natuur. De lucht om ons heen wordt fris, de dagen worden korter. Ritselende bladeren vlekken de straten en trottoirs. En straks vult de geur van brandende open haarden de nachtelijke hemel en nestelen we ons onder warme dekentjes in een hoekje op de bank, gezellig comfort binnen handbereik.

Feng shui suggereert om de natuur in huis te brengen zodat we haar positieve energie kunnen voelen en aanvullen. Wanneer onze omgeving omringd is met dingen met een aanstekelijk goede energie, trekken we positieve omstandigheden in ons leven aan. Zie het als onzichtbaar gechoreografeerde orkestratie in onze naam.

Dus, met de herfst volop op gang, zijn hier een paar manieren om te genieten van de goede tijdingen die de herfst brengt.

**Vier de oogst

Zet dikke pompoenen rond en in het huis. In de feng shui, worden ze beschouwd als geluksbrengers, ze trekken materiële goederen en rijkdom aan. Pompoenen worden ook vereerd als bescherming tegen negatieve energie, dus een paar pompoenen aan de voordeur is gewoon slimme shui. En nu we het toch over fruit hebben, appels zijn een teken van vrede. Vul een kom met appels en plaats ze op de keukentafel. Laat je inspireren door de hoorn des overvloeds van de herfst – kalebassen, dennenappels & eikels – alles wat je graag ziet. Het vertegenwoordigt allemaal een goede gezondheid en een lang leven.

**kleurenwaaier

Kijk naar buiten – de natuur draagt ​​een caleidoscoop aan kleuren in de herfst. Laat je inspireren en schakel stap voor stap de zomerse kleuren uit met herfst tonen. Oranje is een sociale kleur die levendige gesprekken beloofd – een perfecte combinatie voor seizoensgebonden feestelijkheden. Rood wordt gezien als gezond en overvloedig, dus is een uitstekende keuze om de voordeur mee te versieren. Met wat aandacht kunnen we tijdens deze donker wordende dagen veel voorspoed aantrekken. Geel en bruin roepen een aardse trilling op die aarding versterkt en een troostende en beschermende energie in ons huis brengt.

**Groei frisse lucht

Gele chrysanten vullen de kamer met een gouden ‘goed voelen’. Symbolisch voor de herfst, staan ze voor dankbaarheid. Dus, als je te gast bent gevraagd, dan is een frisse gele chrysant een perfect cadeau. Echter, alle planten doen wonderen. Eenmaal buiten de temperatuur daalt, cocoonen we meer binnen. Planten gaan van nature de toxines in huis verwijderen en zuiveren de lucht, ze verstrekken zo een gezonde adempauze voor iedereen.

**Herfst rituelen

Bij de transitie door de seizoenen, kunnen rituelen helpen om structuur te integreren en comfort te scheppen te midden van een wervelwind aan activiteiten. Houd bladeren weggeveegd. Vervang de uitgebrande lampen met een helder wattage. Houd de ingang tot je huis, zowel binnen als buiten, uitnodigend. Gebruik volledig spectrum verlichting, vooral in ruimten zonder ramen of met donkere hoekjes. Steek kaarsen aan en vul lantaarns zodat twinkelende lichtjes de aura van de schemering kunnen dupliceren.

Open de ramen en laat een wilde genade aan verfrissingen je huis binnen. Door zorg te dragen voor onze ruimte, vullen we de energie aan en kan deze uitbundig in ons huis en leven stromen.

**Kom samen

Bereid je voor op de winter festiviteiten. De keuken is het symbool van rijkdom, het is waar familie en vrienden verzamelen voor maaltijden, spelletjes, en conversatie. Nodig dierbaren uit voor voedsel en voeding, het is een heerlijke manier om welvaart te delen en te vergaren. De shui gedachte is als je gezegend bent om veel monden te voeden, je al rijk bent. En als de liefde wordt verzameld onder één dak, dan laat het een jubelend residu achter.

**Breng je tijd buitenshuis door

Sta in de zon en absorbeer haar warmte. Laat de koude lucht in je wangen bijten. Luister naar de vogels, de krekels, of oogst de wind – wat ook de seizoensgebonden geluiden om je heen zijn. Begin je dag met een paar minuten in het zonlicht, en eer haar einde door in het maanlicht te baden. Jij bent een krachtige bron van energie in je eigen huis. En wanneer je energie wordt vernieuwd, word je zelf een krachtige bron van leven en alles wat goed is.

De herfst biedt ons een veelheid van authentieke lekkernijen die een sterk voedend en herstellende vermogen hebben. Dus, nu het herfst seizoen volop bezig is, breng haar grandeur binnen in je huis en geef jezelf die warme, verwelkomende voedende gloed, het hele seizoen lang. De herfst draagt ​​een waaier aan opties met zich mee – dus als iets je dit seizoen in verrukking brengt, beschouw jezelf dan maar in het gezelschap van heel wat serieus goede shui.

Bron : http://universalhealingtaoantwerpen.com/2014/11/01/herfst-shui/

Comments are closed.