Tegenwoordig zijn veggies enorm populair en wordt het meer gepromoot als healthy food en dergelijke. Ben jij ook iemand die veel groentjes eet? Dan kan je heel wat trips besparen door zelf jouw eigen groenten, fruit, kruiden te kweken en dit het hele jaar door.

Om van start te gaan, heb je een pot nodig met gaten in om het water te laten weglopen en potgrond , maar speciaal diegene voor binnen. 

Eens je jouw spullen hebt, zoek dan een venster waar wat zon komt kijken. Groenten hebben minstens 4 tot 6 uur zon nodig, fruit daarentegen minstens 8 tot 10 uur. 

Water

Als het op water geven aan komt, is elke plant wel een beetje anders, maar toch kan je best onthouden: minder is meer. 

Een super tof idee is om een luchtbevochtiger dicht bij jouw binnentuin te zetten om de typische weercondities van buiten te stimuleren en te voorkomen dat zij uitdrogen. 

Om jouw planten een extra boost te geven, zeker met de winterdagen, investeer dan in sterke groeilampen. 

1. Bieslook

Groei deze zodat je deze kan toevoegen aan jouw gerechten. Bieslook zijn geweldig voor beginners, omdat zij enorm gemakkelijk te onderhouden zijn en niet zoveel zonlicht nodig hebben als andere groenten.

2. Radijzen

Radijzen zijn erom bekend om het binnen goed te doen. Een radijsplant heeft ook geen massa aan licht nodig, maar wel een pot die diep genoeg is voor de knollen om te kunnen groeien.

3. “Microgreens”

Deze zijn enorm gemakkelijk om te groeien en nog super gezond ook. Ze bevatten zelfs 40 keer meer vitaminen en voedingsstoffen dan volwassen groentenplanten. Je kan deze gebruiken voor op sandwiches of salades.

Start met een lekkere mix van bieten, baby kale en rucola en je heb al na 2-3 weken jouw eerste oogst.

4. Kruiden

Kruiden groeien binnen enorm goed, zorg er alleen voor dat zij niet te dicht tegen een raam staan tijdens de winterperiode (koude wind).

Enkele leuke kruiden zijn: basilicum, rozemarijn, tijm, oregano en peterselie.

5. Spinazie

Spinazie houdt niet van vochtigheid, dus zorg ervoor dat je deze groene plant in een goed drainerende pot steekt. Gebruik ook een potgrond speciaal voor binnen.

Uiteraard zijn er nog groenten, fruit en andere kruiden die je binnen perfect kan groeien.

Bron: https://www.countryliving.com/gardening/garden-ideas/g19623922/indoor-vegetable-garden/

Opmerking plaatsen