Elk gezin heeft efficiënte en goedkope opslagmogelijkheden nodig om de keuken overzichtelijk en georganiseerd te houden. Houten kratten zijn daarvoor een goede optie én ze zijn tegenwoordig enorm populair en worden voor heel wat zaken gebruikt (kruiden, opslag, bars,etc.)

Houten kisten kunnen je keuken ook een rustieker gevoel geven en stralen heel wat charme uit, dus als je houdt van de farmhouse stijl, ga dan voor houten kratten. Je kunt gerecycleerde houten kratten kopen voor heel weinig geld.

Wij hebben alvast enkele ideeën om de kratten als opslag te gebruiken voor jou klaarstaan.

Kruidenrek

Maak een kruidenrek om al je kruiden in op te bergen. Is ook heel gebruiksvriendelijk. In het voorbeeld zijn trays van Coca cola gebruikt. Dit geeft ook een vintage touch aan jouw keuken. Deze zijn uiteraard iets duurder. Je kan deze op Ebay terugvinden.

Groenten en fruit opslag

Maak van 2 kratten een rekje voor jouw verse groenten en fruit in te stockeren. Deze vinden we persoonlijk echt super leuk.

Opslag voor snijplanken

Snijplanken heb je altijd nodig en je hebt deze waarschijnlijk in verschillende formaten. Gebruik een houten kist om jouw snijplanken mooi in te steken. Het ziet er opgeruimd uit en je kan heel gemakkelijk de plank nemen die je wenst. Heb je nog plaats over? Dan kan je ook jouw zout en pepervatjes erbij zetten of nog een pot verse kruiden.

Houten kratten als lades in jouw keuken

Houten kratten worden ook vaak gebruikt in een keukeneiland als lades of gewoonweg verwerkt in een keuken. Dit is heel charmevol en origineel.

Opslagplaats voor kookboeken

Ook jouw kookboeken hebben een opslagplaats nodig en meestal worden deze ergens in een kast of schuif weggelegd, waardoor je ze vaak niet of minder gebruikt. Steek ze in een krat en waardoor jouw kookboeken op. Als je er te veel hebt, steek er dan diegene in die je het meeste wilt gebruiken of zou willen gebruiken.

Dit zijn enkele voorbeelden, maar je kan écht heel wat doen met kratten/kisten/trays. Maak er ook jouw eigen versie van door ze in whitewash te zetten of een andere kleur. Wees creatief! 🙂

Bron : http://www.woohome.com/diy-2/farmhouse-style-kitchen-storage-with-wood-crates

Opmerking plaatsen