In ons thema bijzondere interieurs zijn we vandaag geland in Madrid, de hoofdstad van Spanje en de stad waar kunst een hoge plaats bekleedt. Het interieur dat we vandaag bekijken past dan ook perfect in het kader van deze Europese capital.

Bij eclectisch denken we meestal aan veel en divers ; veel verschillende kleuren en patronen bijvoorbeeld, maar eclectisch kan ook heel stijlvol zijn en bestaan uit diverse meubelstijlen die gecombineerd worden tot een stylish geheel. En dat is in dit interieur zeker aan de orde.

Het inrichten gebeurde door interieurdesigner Lorenzo Castillo en is een mix van heden en verleden, waarbij de designer gebruik maakte van oude waardevolle stukken die een nieuw leven kregen en deze gemengd heeft met moderne, hedendaagse spullen.

Kunst is in dit interieur de blikvanger en de muren spreken hier hun eigen taal, onder de vorm van zwart-wit foto’s, persoonlijk gekozen, maar allen met een historisch thema dat perfect contrasteert met de rest van het interieur dat duidelijk mee is met de tijd ; kijk maar naar de accessoires, die helemaal hip en in zijn. De kunst hier was oude materialen een eigentijdse look te geven en vice versa, nieuwe spullen te voorzien van een oude ziel en deze twee mooi te blenden en dat is hier wonderwel gelukt.

Het geheel maakt helemaal geen chaotische indruk zoals sommige eclectische interieurs, maar oogt exclusief en smaakvol.

De moderne schakel in het geheel wordt gevormd door elementen toe te voegen uit de Mid Century modern stijl, een stroming uit midden twintigste eeuw, waarbij het authentieke en duurzaam ambachtelijk centraal stonden. Er werd dan ook veel gebruik gemaakt van hout als basismateriaal en dit in combinatie met lichte tinten, die de indruk gaven van een luchtig tafereel.

Zo zie je bijvoorbeeld hoe het houten gelakte dressoir met fijne pootjes, heel makkelijk combineren met bijvoorbeeld de moderne stoelen en de hippe accessoires. Dat is dan weer typisch voor de eclectische stijl, die de verschillende stijlen samen laat smelten. Of hoe je een vintage kastje perfect kan combineren met een hippe staanlamp en stoffen kan aanwenden die uit een totaal ander stijl tijdperk komen en toch een prachtig resultaat kan bewerkstelligen.

Het keywoord in deze opstelling is waardevol. Door duurzame producten te gebruiken, die door de jaren heen hun glans niet verloren hebben en dit te combineren met natuurlijke materialen, krijg je een exclusieve en rijke uitstraling. Dit komt heel mooi terug in de badkamer en de keuken, waar hout en natuursteen zoals marmer centraal staan om een luxueuze look te creëren en dit in combinatie met het typische behang aan de muur die eclectische stijl alle eer aandoen.

Of hoe oud en nieuw, modern en basic toch perfect samen kunnen gaan om een interieur een tijdloze ziel te geven.

Laat je nog meer inspireren :

http://www.residence.nl/interieur/binnenkijken/41731-binnenkijken-eclectisch-interieur-/

Comments are closed.