Wie kent het niet, je bent een gezin met kleine kinderen en geef toe, het huis of anders gezegd jouw gezinswoning ligt er niet altijd even netjes bij. Je hebt daarnaast een drukke job en hebt je interieur helemaal aangepast aan de behoeften van de kleinsten.

Dat betekent vaak geen al te duur meubilair, tot de kinderen groter zijn en decoraties zonder al te veel frullen en krullen, waarvoor je diep in de buidel moet tasten en die het risico lopen om snel het leven te laten in een huis vol spelende kinderen.

Maar je mist dat beetje luxe in je gezinswoning, de luxe die je je wel toestond voor de komst van de kinderen. Zijn die kleine verwennerijen dan verleden tijd?

Helemaal niet! Je kan zelfs met een beperkt budget, heel leuke dingen toevoegen aan je interieur, waardoor je toch een klein beetje Hollywood glamour in je gezinswoning brengt.

KLEIN, FUNCTIONEEL EN TOCH LUXUEUS

Een luxueuze uitstraling in je interieur brengen, hoeft helemaal geen fortuinen te kosten en kan best aangepast zijn aan vuile vingers en grijpgrage handjes. Het enige wat je moet doen, is kopen in functie van onderhoudsvriendelijkheid. Met andere woorden, als je die prachtig plaid wilt kopen, zorg er dan voor dat het materiaal makkelijk wasbaar is, of bestand tegen hardnekkige vlekken.

OERDEGELIJK EN ONBERISPELIJK

Hoe kan je een woonkamer tegelijkertijd netjes houden en toch kindvriendelijk en daarnaast ook dat beetje glamour toevoegen?

Makkelijk. Je kan perfect die prachtige crèmekleurige sofa kopen, als hij bestaat uit een stof die zo goed als onaantastbaar is. Dan wordt een vlek verwijderen geen onmogelijke klus en kan je rustig ademhalen als de kinderen in de zetel op en neer springen. Doe hetzelfde voor de stoelen en fauteuils en je kan echt gaan voor jouw “wow”-stijl interieur.

AFNEEMBARE OVERTREKKEN

Nog een manier om alles in huis onder controle te houden, ook met een delicaat interieur?

Ga voor afneembare stoffen. Koop steeds kussens bijvoorbeeld met een afneembare hoes, die je super makkelijk kunt wassen of droog kuisen.

MEER DAN UITERLIJK VERTOON

Een interieur mooi en aantrekkelijk maken, bereik je niet alleen door er uiterlijke zaken aan toe te voegen, zoals dure accessoires. Je kan met heel eenvoudige dingen al een heel andere feeling in je huis brengen.

Zo kunnen de juiste stoffen, geuren, kleuren, geluiden en smaken een huis een totaal andere indruk opleveren.

Heerlijk malse plaids (in en uit de wasmachine in een wip) waaronder je je ’s avonds kunt nestelen, maar ook kaarsen met een iets duurder aroma, die de kamer in een luxueus aroma hullen (nog beter als je dezelfde geur in heel de woning doortrekt) en je favoriete cocktail drinken uit een exclusiever glas (dat je op een uitverkoop kon kopen), zijn kleine dingen die je een heel ander gevoel zullen bezorgen en die je even de vuile was doen vergeten.

LUXE OP DE WERKPLEK

Veel mensen werken ook gedeeltelijk van thuis uit. Die werkruimte wordt vaak heel functioneel ingericht, om voor zo weinig mogelijk afleiding te zorgen. Toch kan het een heel andere gewaarwording geven, als je bijvoorbeeld een mooie tafellamp gebruikt in plaats van een gewone bureaulamp of als je in plaats van een plastic organizer, een mooie schaal gebruikt om kleine accessoires te bewaren. Deze kleine inspanningen zullen onmiddellijk een ander gevoel geven aan een stressvolle dag. En natuurlijk mogen verse bloemen niet ontbreken. Een prachtig boeket met je favoriete kleuren, zullen elke kamer een bijzondere uitstraling geven.

DETAILS MET EEN SPRANKEL

Dat een opwaardering van je interieur niet duur hoeft te zijn, bewijzen de kleine details die je oog trekken in bepaalde inrichtingen. Veel van die details hebben specifieke kenmerken en blinken uit in originaliteit, ook als ze niet uitblinken in grootte. Dat is ook niet nodig. Zolang ze maar die “sprankel” hebben, dat glanzende uiterlijk.

Zelfs de kleinste, goedkope spullen, kunnen toch die grote wow-factor hebben. Het is gewoon een kwestie van een beetje opzoekwerk.

Ga dus eens wat vaker naar een rommelmarktje of vintage beurs en kijk wat je er op de kop kunt tikken, om je interieur die glamoureuze toets te geven voor een prikje.

Bron: https://www.therecord.com/living-story/8098356-livable-luxury-4-design-secrets-to-make-your-home-look-like-a-million-bucks/

Opmerking plaatsen

Close