Als het buiten warmer wordt, wil je optimaal genieten van de buitenlucht. Met schuiframen kan je dit buitengevoel ervaren, vooral met de nieuwe raamprofielen die steeds dunner worden. Het geeft je nog meer het gevoel van buiten te leven.

Maar hoe leuk het ook is om je woonkamer uit te breiden naar buiten toe, je wilt uiteraard geen ongewenste gasten, noch wil je de hitte in de zomer.

De klassieke zonweringen worden meestal boven het raam bevestigd, wat toch steeds een punt wordt, wanneer je snel het huis verlaat en je vergeet de zonwering in te rollen, of als je zonwering een onderhoudsbeurt nodig heeft.

Dat is nu dus verleden tijd, met de nieuwe slidefix zonwering.

zonwering schuiframen

Slidefix is de ideale zonwering voor schuiframen en grote glaspartijen.

De zonwering, die bestaat uit polyesterdoeken met een hoge zonweringsfactor, wordt verticaal tegen de ramen geplaatst en schuift gewoon open in de schuifrichting van het raam, zelfs als het een hoekschuifraam betreft. Op die manier kan je nog steeds vlot binnen en buiten gaan, ook mét zonwering.

De slidefix verkrijgbaar in verschillende kleuren, wordt onzichtbaar geïntegreerd in de gevel, waardoor het lijkt alsof het één geheel is. De duurzame vloergeleiders met slijtvaste laag zorgen ervoor dat de zonwering soepel heen en weer beweegt en dit op een geruisloze manier.

Het onderhouden van je zonwering wordt nu nog makkelijker. Je klikt de geleiders gewoon open om vuil en stof te verwijderen en de rest van de doekbuis en de motor, kunnen makkelijk gedemonteerd worden, indien nodig. De geleider kan makkelijk gereinigd worden met stofzuiger of water en de onderste geleider voert zelf het overtollige water af. Geen geknoei meer met hogedrukreinigers en liters waterverbruik dus.

De slidefix kan tot 4 meter breed en 3 meter hoog gemonteerd worden, maar een dubbele uitvoering kan wel tot 8 meter breed gaan. Wil je de slidefix in een hoek plaatsen? Ook dat kan.

De slidefix is niet enkel makkelijk in gebruik, de bediening verloopt simpel via een schakelaar, of met een afstandsbediening. Maar als leuk extraatje, kan je de zonwering ook automatisch aansturen naar gelang de sterkte van de zon en wind.

Wat als je even weg bent en er een onverwachte storm opsteekt? Geen probleem, de slidefix kan je ook bedienen via je smartphone of tablet, zelfs volgens een voorgeprogrammeerd schema, helemaal op maat van de bewoners.

slidefix

Waar de losse zonwering moeilijker in onderhoud is en minder afschermt en de vaste zonweringen nog steeds een op en neer laten vereist, om de binnenruimte te verlaten, wordt dit met de slidefix een pak makkelijker en heb je altijd toegang tot de woning met één simpele beweging.

 

Meer weten over de verschillende mogelijkheden?

http://www.renson-sunprotection.be/nl/product/doekzonwering-voor-schuiframen-%E2%80%93-slidefix

Comments are closed.