Nu de vakantieperiode stilaan verder schuift, bekijken we met jullie graag nog enkele originele vakantieverblijven, voor zij die toch nog een vakantie voor de boeg hebben.

We hebben al een aantal leuke thema’s doorlopen, zoals verblijven in een boomhut, een glamping tent, in een huisboot en in een kerk, maar wat dacht je ervan om te verblijven in een windmolen?

Op verschillende plaatsen in Europa, werden windmolens prachtig omgebouwd tot vakantieverblijf en het resultaat mag zeker gezien worden.

ZON ZEE EN RUST IN GRIEKENLAND

We beginnen onze tocht in Griekenland, op het eiland Santorini. Temidden van het magische landschap van een oude vulkaan en de weerspiegeling van de lucht op het water, liggen kleine windmolens met hagelwitte wieken. De windmolens zelf, dragen ook de typisch witte kleur die we kennen van Griekse woningen en het is echt een plaatje om te zien.

De windmolens zijn prachtig verbouwd tot vakantieverblijven, elk met hun karakteristieke uitstraling. De ruimtes zijn ingericht in landelijke stijl en gedecoreerd met kleuren die de naam van de windmolen dragen. Met adembenemende vergezichten over de zee en de wijngaarden, kom je hier helemaal tot rust op het ritme van de wieken…die echt draaien!

https://www.coolstays.com/property/windmill/16575

TERUG IN DE TIJD IN FRANKRIJK

Wie meer houdt van een authentieke stijl en een bijzondere vakantie in Frankrijk wil doorbrengen, kan terecht in de streek van de Vendée, waar we deze windmolen tegenkomen.

Hier lijkt de tijd even stil te staan, wanneer je over de drempel stapt van je vakantiewoning.

Vrijwel alle authentieke eigenschappen van de windmolen werden behouden en aangevuld met de moderne faciliteiten van een vakantieverblijf. De windmolen heeft maar liefst vier verdiepingen, waar je telkens verrast wordt door de echtheid en de charme van het gebouw. Hier kan je helemaal ontstressen, wanneer je over de talloze weilanden kijkt, terwijl je geniet van een prachtige zonsondergang.

https://www.coolstays.com/property/moulin-85/16667

 

MET DE KLOMPEN AAN IN NEDERLAND

Veel dichter bij huis in Gelderland ligt, hoe kan het ook anders, de bakermat van de windmolens.

Met de sprekende naam, de Verrelijker, heeft hij zijn naam niet gestolen, want deze statige windmolen is niet van de kleinste.

Wie dacht dat een windmolen beperkt was in ruimte, heeft hier een zee aan ruimte. Niet minder dan twaalf personen, kunnen hier overnachten in de zes slaapkamers die de windmolen rijk is en de woon- en leefruimte is wijds en authentiek ingericht. Waan je helemaal terug in de tijd, wanneer je ’s ochtends je ramen opent en de landerijen overschouwt, om daarna af te dalen langs de statige trap naar beneden, waar een echt boerenontbijt op je wacht.

https://www.coolstays.com/property/de-verrekijer/18096

Meer windmolen verblijven ontdekken?

https://www.coolstays.com/inspiration/Windmills

Opmerking plaatsen