Op 7, 8 en 9 oktober (van 10 tot 17 uur), vinden opnieuw de tuindagen in Beervelde plaats. Voor de tweede maal dit jaar kunnen liefhebbers van de tuin terecht op het privédomein, om er te genieten van alles wat de tuin te bieden heeft.

Van planten tot decoratie en antiek, je vindt er een ruime keuze tussen de meer dan 200 deelnemers, die met trots hun specialiteiten aan het publiek voorstellen.

Voor de herfsteditie worden de gasten meegenomen naar Canada, het gastland van deze tuindagen.

De villa zal tot een Canadees paviljoen omgetoverd worden met o.a. een Canadian restaurant, een assortiment typische Canadese eetwaren en Inuit kunst.

Een show garden zal de Canadian wildlife illustreren met o.a. zijn bevers die de wilde rivieren temmen door dammen te bouwen enzovoort.

Maar de ultieme blikvanger van deze editie zal ongetwijfeld de show garden zijn, die door het Memorial Museum Passchendaele 1917 wordt aangelegd in samenwerking met The Salient Remembrance Detachment, als inleiding op de herdenking, van 100 jaar The Battle of Passchendaele, die in 2017 zal plaatsvinden.

Wat zullen de deelnemers deze keer aanbieden?

*Ontdek de Canadese keuken en kom proeven van de lokale specialiteiten.

*Kom alles te weten over pompoenen en vooral pompoenen gekweekt uit Canadese zaden.

*Geur en kleur wordt je voorgeschoteld door typische Canadese rozensoorten.

*Guy Vervoort, de Tuinpersoonlijkheid van 2016, zal een mooie collectie papavers presenteren.

*Prachtige creaties met orchideeën.

*Roland De Boer van Gentiaan Bulborum Botanicum brengt “Allium cernuum” (vroeger gegeten als look door de indianen van Noord-Amerika en Canada) mee vanuit Canada.

Ieder deel van de plant is eetbaar, al smaken de wortels niet erg lekker. De bloemen in het late voorjaar zijn zeer decoratief in salades. Het jonge blad met een zachte knoflook smaak is uitermate geschikt voor salades, pesto, boter en natuurlijk in gekookt of gebakken eten. Het is eigenlijk een ondergewaardeerde groente die een zeer gezonde kost is, want er zitten veel vitamines in.

De witte en de zachtroze vorm heeft hij verzameld met toestemming van de Big Chief naast Head-Smashed-In Buffalo Jump.

Voor de kenners (en de nieuwsgierigen):

Head-Smashed-In Buffalo Jump is een buffalo jump in de uitlopers van de Rocky Mountains, 18 km ten noordwesten van de plaats Fort Macleod in de Canadese provincie Alberta. De Head-Smashed-In Buffalo Jump is sinds 1981 een UNESCO Werelderfgoedsite op basis van het zesde culturele criterium.

Nog steeds geen idee? Kom het gewoon ontdekken!

*Typische bomen en struiken “Made in Canada” worden voorgesteld zoals “Acer saccharum”, “Liquidambar”, “Sanguisorba candensis” of “Pimpernel”,“Canadese dwergkornoelje”  en andere, maar ook Canadese bessensoorten komen aan bod.

*Ook nu weer worden nieuwe planten voorgesteld aan het publiek, waaronder een “Pelargonium met een Maple Leaf bladvorm”, die heerlijk geurt én de zeer speciale en zeldzame “Cathaya argyrophylla” (Pinaceae) ; inheems in Zuid-China, op steile, smalle berghellingen op 1400-1800 meter hoogte, op kalksteengronden.

Deze plant is pas gevonden tijdens de Kwangfu Lingchu expeditie. Daardoor nog zeer zeldzaam in cultuur. Voor het eerst beschreven in 1955. Het is een middelhoge boom met horizontaal groeiende takken en is verwant aan Pseudotsuga.

En heet van de naald:

Sierplantenkwekerij Devriese-Luyssen zal de Lagerstroemia “Park van Beervelde” lanceren.

 

Verder kom je alles te weten over:

-Een groendak

-Outdoor cooking in de winter met de OFYR bbq, een met hout gestookte vuurschaal die binnen een straal van twee meter behaaglijke warmte afgeeft, waardoor ook ‘s winters buiten gekookt en gegeten kan worden.

-De houtgestookte oven: demonstratie en proeven.

-Compact groeiende “Calluna’s” voor.

-Noorse en Finse baden.

Enzovoort…

 

Bezoek Park van Beervelde op:

7, 8 en 9 oktober 2016 van 10 tot 17 uur

Voorverkoop: €10 per persoon

Inbegrepen inkom, parking, catalogus, plantencrèche en vervoer van de planten tot aan de straat.

◾Aan de kassa: €12 per persoon

◾Weekendticket: €15 (goed voor 3 dagen onbeperkte toegang)

◾Groepen: €8 per persoon (min. 25 personen + 2 tickets gratis)

◾Gratis voor kinderen tot en met 14 jaar

◾Honden aan de leiband toegelaten

Waar?

Op 2 km van afrit 11 van de E17 tussen Gent en Antwerpen, richting Lochristi

◾GPS:Lochristi, Beerveldse Baan 33

◾Parking: Gratis

Voor al uw vragen:

+32(0)9 356 81 82 – info@parkvanbeervelde.be

Meer weten?

http://www.parkvanbeervelde.be/nl/de_tuindagen

Comments are closed.