Heb jij al gehoord van de Chocoladebloem? Tot op vandaag ikzelf dus niet. Toen ik het tegenkwam, was ik meteen verkocht van deze bloem. En néé, ze is niet echt van chocolade helaas. 🙂 MAAR ze ruiken wel naar chocolade, geweldig toch ??

De chocoladebloem wordt ook wel de Cosmos Atrosanguineus genoemd en heeft donkerrode prachtige bloemen. Deze bloem is geschikt voor zowel terras of balkonbakken of in de border.

Bloeiperiode

De Chocoladebloem bloeit van juni tot oktober/november , wat dus vrij lang is waardoor je lang kan genieten van de heerlijke chocoladegeur in jouw tuin of op jouw terras.

Verzorging

Deze bloem heeft dikke wortels die van goed doorlopende grond houdt. Plaats ze in een beschutte, zonnige plek om een goede bloei te bevorderen.

De chocoladebloem is een makkelijke bloeier in de volle grond of in een pot. Best dat je ze maandelijks wat voedsel in het gietwater geeft voor een rijke bloei.

De grond dient vochtig te zijn, maar ook zeker niet te nat. Als je deze bloem in een pot hebt gepland, zorg dan zeker dat het water goed kan weglopen.

Chocoladegeur

Zoals hiervoor al aangegeven, geeft de chocoladebloem dus ook een heerlijke chocoladegeur af. Dit vooral op warme en zonnige dagen.

Je kan deze bloem zelf zaaien of gewoon ook kopen via een tuincenter.

Opmerking plaatsen