Kijk jij ook al uit naar lange zomeravonden? Gezellig buiten vertoeven met familie en vrienden?Dan wil je vast en zeker niet gestoord worden door die vervelende kleine bloedzuigers?Maak dan je eigen citronella kaarsen.

Benodigdheden:

  • Blikken potten
  • Kaarslonten(in de hobbyzaak)
  • Blok was, of oude kaarsen
  • Lijmpistool (warm)
  • 2 oude potten, om als bain-marie te gebruiken
  • Citronella olie en een andere geparfumeerde olie, om extra toe te voegen

Hoe maken?

1* Lijm de lontjes goed in het midden vast in de blikken potten. Bij een grotere pot, gebruik je meerdere lontjes.

2* Plaats de 2 potten in mekaar en vul de tweede met water (au bain-marie). Breng langzaam aan de kook. Leg in de eerste pot, de oude kaarsen in kleine stukjes, of het stuk gekochte was. Wacht tot de was volledig gesmolten is. Voeg dan de citronella olie toe. Voeg meer druppels toe, als je de geur sterker wilt maken. Voeg eventueel ook nog een andere geur toe.

3* Laat gedeeltelijk afkoelen en giet de was in de blikken potten. Zorg ervoor dat de lontjes in het midden en op hun plaats blijven. Gebruik desnoods een satéprikker om ze op hun plaats te houden. Zet de potten vervolgens op een warme plek om te drogen. Langzaam opdrogen geeft het beste resultaat. Vergeet niet om de prikker te verwijderen.

4* Laat de kaarsen onaangeroerd voor ten minste 48 uur. Zie je nog ergens plekjes die niet goed opgevuld zijn met was? Doe het voorgaande opnieuw met nieuwe was en vul de lege ruimtes. Laat opnieuw drogen.

Versier je kaarsen met decoratief lint enzovoort en je citronellakaarsen zijn klaar. Laat de muggen maar komen !! (Bron : gardentherapyca)

 

Comments are closed.