Hou jij van vlinders en wil je graag weten wat er fladdert in jouw tuin? Dan moet je beslist mee vlinders tellen tijdens het grote vlinder telweekend in juli.

Op 28 en 29 juli, kan je op zoek gaan in eigen tuin naar de soorten vlinders die er leven en wonen.

Met de grote zoekkaart in de hand, loop je een korte tijd doorheen je tuin en noteer je alle vlindersoorten die je er tegenkomt. Het beste moment om dat te doen, is een zonnig moment overdag, omdat dan de meeste vlinders vliegen.

Heb je een vlinder gespot? Duidt hem dan aan op de folder of het telformulier, dat je kunt downloaden op de website van natuurpunt.

Je kan één of twee dagen tellen en je gegevens noteren op het formulier bij de dag van telling. Zelfs als er jammer genoeg bij jou geen vlinders rondfladderen, kan (en is het aangeraden) je dit melden op het formulier.

Kijk alvast uit naar bekende en minder bekende soorten (zie foto’s) of download de overzichtkaart om te weten waar je op moet letten.

Wij doen alvast mee en jullie?

 

Nog meer weten over vlinders in de tuin?

Ga dan snel naar de website van natuurpunt, om jouw deelname te registreren en meer te weten te komen over deze kleurrijke tuinbewoners.

https://www.natuurpunt.be/pagina/hoe-werkt-het-grote-vlinderweekend

Opmerking plaatsen

Close