Er is weer een nieuwe diy-trend die onze harten veroverd. Trampolines worden nu omgevormd tot een cosy schommelbed. Zo hebben mama en papa er ook nog iets aan. 🙂

Een trampoline is vaak heel leuk in het begin, maar na een tijdje staat ze wat te staan in de tuin en wat kan je dan beter doen dan hier een gezellig iets van te maken?

Hieronder kan je alvast het stappenplan terugvinden om zelf aan de slag te gaan, zodat je komende zomer nog heel wat ‘schommelplezier’ kan beleven.

  1. Verwijder de poten van de trampline, zodat je enkel nog het metalen frame hebt, zwarte mat en de veren.
  2. Bedek het metalen frame met zwembad noodles door een kant van de schuim noodles in plakjes te snijden en deze rond het frame te laten vallen.
  3. Gebruik spuitlijm om mooie stof rond de zwembad noodle te kleven (of gebruik witte noodles).
  4. Wikkel touwen met een hoge treksterkte rond het gehele nieuw gewatteerde metalen frame.
  5. Hang touw rond om de schommel op te hangen overal waar een poot op je trampoline staat. (Tip: laat een opening vrij zodat je in de schommel kunt komen – een beenopening op een kleine trampoline is voldoende).
  6. Hang het ergens betrouwbaar op, zoals een boom, een pergola of je kan zelfs (als je gekwalificeerd bent),zelf en frame maken .
  7. Voeg een papasan kussen toe aan de kleinere trampolines of bedek een groter kussen met traagschuim of kussens en een laken. Versier met kussens en voila genieten maar!

Opmerking plaatsen