MMisschien wat vroeg om er al over te beginnen, maar de zomer is niet zo heel ver meer weg. Je wilt toch niet dat de eerste zonnestralen er zijn en dat jouw gazon er nog hopeloos bij ligt ? Zorg ervoor dat jouw gras er voor de lente al perfect uitziet !

  • Zorg ervoor dat je jouw gras regelmatig maait. Hierdoor wordt hij sterker , maar ook gezonder. Dit doe je minimaal 1 keer per week tussen april en september. De ideale lengte hiervoor is 5 cm.
  • Bijzaaien kan ook deugd doen. Doe dit best in de lente. Heb je al last van kale plekken? Dan zaai je op die plekken best al bij, zodat jouw gazon er in de zomer lekker groen uitziet.
  • Bemest jouw gras ook regelmatig. Niet de leukste taak om te doen, maar het zijn wel perfecte voedingsstoffen. Van december tot januari hoef je dit niet te doen, het gazon zal toch niet groeien.
  • Strooi een keer per jaar scherp zand over jouw gras om een sterk verdichte bodem tegen te gaan. Dit zorgt voor de kale plekken, slechte groei en onkruid.
  • Ook heel effectief is jouw gazon kalken. Dit is prioriteit voor een gezond groen gazon. Kalk zorgt ervoor dat de zuurtegraad van de grond op het juiste peil komt. Waardoor je ook weer minder onkruid zal kweken. Doe dit ten laatste eind februari.

Comments are closed.