Heb je een grotere tuin of terras? Dan kan je afgebakende thematuintjes maken.

Bijvoorbeeld in de groentetuin, kan je groenten en kruiden zodanig groeperen, dat je ze allemaal samen hebt staan, als je een bepaald gerecht wilt klaarmaken.

Zo zijn er specifieke kruiden en groenten voor pizza bereidingen en bepaalde sauzen. Hier lees je welke ingrediënten je zeker in de tuin moet planten.

Ook op het terras, kan je enkele aparte containers vullen met jouw thematuintjes.

HET THEETUINTJE

Ben je een theeliefhebber? En drink je elke morgen jouw favoriete thee? Dan moet je beslist een theetuintje maken.

Plant daarvoor verschillende kruiden die jouw kopje thee nog meer zullen opfleuren, waaronder citroenmelisse, kamille, lavendel, munt, bloesems enzovoort… Enkel de munt, plant je beter in een aparte container tussen de rest, om te vermijden dat hij gaat overwoekeren. Op die manier kan je ook gember potten.

HET SALSA TUINTJE

Ben je iemand die van pikante sausjes houdt en ben je fan van salsa? Dan maak je jouw salsa tuintje. Plant hiervoor tomaten, pepers, koriander… in een grote container, op een plaats die baadt in het zonlicht of plant ze op een verhoogd plantenbed en maak zelf heerlijke salsa voor zomerse barbecues.

DE PIZZATUIN

Zijn jij en je kinderen verzot op Italiaans? En is pizza hun favoriete zonde? Dan moet je beslist een pizzatuintje maken.

Plant pepers, tomaten, basilicum en look in voorbereide zaadpotjes, die de perfecte diepte aangeven om die bepaalde groenten en kruiden te planten en laat de kinderen zelf de ingrediënten kiezen voor hun pizza.

HET GRILLTUINTJE

Liefhebbers van gegrild vlees, kunnen in een grilltuintje hun hart ophalen en daar horen zeker en vast geurende kruiden bij, zoals rozemarijn, tijm, basilicum en chilipepers voor de pittige smaak. Heerlijk bij gegrild vlees en vis.

HET VLINDERTUINTJE

Wil je naast de groentetuintjes, ook zoveel mogelijk leven in de tuin? Dan is een bijen- en vlindervriendelijk tuintje zeker een must. Allerlei kleurrijke lente- en zomerbloeiers, zoals de vlinderstruik, hibiscus, stokrozen, peterselie en anijs, trekken kleurrijk gefladder aan in de tuin. Maak bijvoorbeeld een eilandje van deze planten en bloemen op een plekje in de tuin, waar je kan genieten van de dans van de  vlinders.

Bron: http://gardenclub.homedepot.com/5-theme-gardens-try-spring/

Opmerking plaatsen

Close