De vakantie komt eraan en dan gaan we opnieuw met zijn allen naar het buitenland. Voor tuinliefhebbers is dit het ideale moment om tuinen te bezoeken, die net dat beetje exotische charme uitstralen, die onze tuinen vaak mist.

Over de wereld zijn er heel wat bijzondere tuinen te bezoeken en we starten dicht bij huis in enkele van de meest bekende Europese tuinen.

DE TUINEN VAN MONET

Geïnspireerd op de impressionistische schilder Claude Monet, staan de tuinen in Giverny, Frankrijk, bekend als één van de meest romantische tuinen van Europa. Alle natuurlijke schilderijen die je er aantreft, lijken weggelopen uit één van de werken van Monet. Een absolute aanrader voor liefhebbers van romantiek. Let vooral op de bruggetjes, die de water en bloementuin met mekaar verbinden en de vele waterlelies die de vijvers sieren en laat je verbazen door de goudenregen en de wilgen die een adembenemend beeld creëren.

Nog in Frankrijk, in het gebied van de Loire, liggen zes fantastische tuinen in één complex.

DE TUINEN VAN VILLANDRY

Rond het populaire kasteel van Villandry, wachten zes prachtige tuinen op hun bezoekers. De tuinen zijn aangelegd op verschillende terrassen en bestaan onder andere uit een zonnetuin die omzoomd is met limoenbomen en een zon als centraal punt heeft, een watertuin, met tal van fonteinen en graspleintjes om te relaxen, een beeldentuin en een kruidentuin in spiraalvorm, die symbool staat voor het oneindige.

Hou je meer van een strakke en gestructureerde tuin? Dan moet je naar Versailles.

DE TUINEN VAN VERSAILLES

Zij staan bekend als de mooiste en grootste tuinen van de wereld. Met niet minder dan 800 hectare tuin, kan dit tellen.

De tuinen hebben een formeel karakter, typisch voor de Franse formele tuinstijl en bestaan uit 300 hectare bos, 100 hectare bloembedden, 35 kilometer kanalen, 600 fonteinen en meer dan 300 beelden. In de tuinen leven 200 000 bomen en nog meer bloemen. Daarom heeft het ook meer dan 40 jaar geduurd om de tuin helemaal af te werken.

De beste manier om de tuinen op een ontspannende manier te bezoeken, is per boot; tijdens de boottrip kan je de magie van de tuinen pas echt ontdekken en kom je oog  in oog te staan met onder andere Cupido en Neptunus.

Iets noordelijker gelegen in Italië, met name in Piedmont, komen we in een iets meer exotisch kader terecht.

BOTANICI VILLA TARANTO

De naam zegt het al. Deze botanische tuin, spreidt zich uit over 16 hectare en huisvest duizenden variëteiten van evenveel soorten planten, die zich helemaal thuis voelen temidden van de typische Italiaanse beelden, terrassen, fonteinen en watervallen.

Het mooie aan deze tuin is, dat een bezoek gratis is en je krijgt er heel wat voor terug, zoals een ruime waaier aan tropische planten en bloeiende bloemsoorten.

Hou je van koninklijke tuinen?

Dan mag je bij een bezoekje aan Londen, zeker de volgende tuin niet overslaan.

BOTANISCHE TUIN VAN LONDEN

In het Kew district ligt de botanische tuin, die gesticht werd door de moeder van wijlen koning George III.

Je ontdekt er meer dan 5000 verschillende soorten planten vanuit de hele wereld en hij staat bekend als beschermd monument. Veel meer dan een tuin, kan je er ook genieten van een echte kunstcollectie, serres met unieke soorten en planten uit het regenwoud.

Wie graag ontdekt hoe vleesetende planten en woestijnflora zich gedragen, moest beslist een bezoekje brengen aan de serre van de Prinses van Wales, waar je kan genieten van het mooiste uitzicht over de tuinen.

Volg ons ook als we volgende week, de Europese kusten verlaten en de mooiste tuinen uit de wereld aan je voorstellen.

Bron: https://themysteriousworld.com/10-most-beautiful-gardens-in-the-world/

Opmerking plaatsen

Close