Wil je ook graag jouw eigen moestuin hebben in de tuin? Maar denk je dat je net te laat bent om hiermee te starten?Wist je dat een moestuin planten in het najaar nog prima kan? Het zal je verbazen hoeveel groentesoorten in het najaar nog gezaaid kunnen worden!

Daarnaast kan je met deze vers gekweekte groenten nog lekker veel soep maken de komende maanden. Steek je moestuin gereedschap dus nog niet weg!

Planning

Zoals elke tuin, moet je op voorhand goed weten wat je net gaat doen. Waar ga je jouw moestuin beginnen? Welke groenten ga je zaaien?  Let wel op met herfsttuinen dat je zorgt dat ze kunnen groeien en dat je ze kan oogsten vooraleer de vorst er is. Begin met het bepalen wanneer de vorst meestal start. Van daaruit ga je echter nog vele weken terug om je planten in je herfsttuin te planten, te laten groeien en te oogsten. Voeg daar ongeveer drie extra weken aan toe omdat herfstplanten de neiging hebben om langzamer te groeien als het weer afkoelt. Voor de meeste herfstplanten betekent dit dat je ze in de nazomer moet planten.

Plaats klaarmaken

Als je al een tuin hebt If you already have a garden, harvest the crops and rip up the plants that are falling back because of the

Als je al een tuin hebt, oogst je de gewassen en schuif je de planten op die het door het weer niet goed meer doen. Je hebt ruimte nodig voor je nieuwe planten en je kunt ze niet in dezelfde ruimte plaatsen. Als u een andere ruimte kiest voor jouw herfsttuin, trek dan je onkruid in de ruimte goed uit.  Leg compost neer voor een tweetal dagen, , dan opnieuw voor het planten. Dit zal de grond van voedingsstoffen voorzien en zorgt voor een goede vochtretentie.

Zaden planten

Groentezaden planten is de goedkoopste oplossing. Start ze in kleinere containers voor het beste resultaat, zoals oude blikjes of eierdopjes, en zet ze vervolgens in de grond. Zorg ervoor dat je de planten in de juiste positie plaatst zoals wordt aangegeven voor de beste groeiresultaten.

Volgroeide planten

Als je al volgroeide planten plant, volg dan alle instructies voor het planten. Bevochtig de grond voordat je de planten erin plaatst, en dan nadat ze geplant zijn. Merk op dat alle planten die pas geplant zijn, eerst zullen verwelken en wat gaan hangen. Dit is normaal en betekent niet dat je ze meer water of voeding moet geven. Teveel kan zorgen dat de planten sterven.

Verzorging

Geef de planten voldoende water en voer ze goed door, snoei ze schoon volgens de instructies en houd ze in de gaten voor beestjes die ze willen opeten. Als de vorst eerder komt dan verwacht, moet u ze afdekken om ze tegen de kou te beschermen.

Herfst groenten

Volgende planten zijn perfect om in het najaar te planten

• Broccoli
• Kool
• Wortelen
• Bloemkool
• Sla
• Radijsen

Veel moestuin plezier!

Bron: http://www.frugalmomeh.com/2015/08/fall-vegetable-garden.html#comment-219571&_a5y_p=4319171

Opmerking plaatsen