Buitenleven zit in de lift en daar horen etentjes op het terras bij, in het najaar en de winterperiode. Uiteraard moeten we hierbij voorzien in een warme en gezellige sfeer, want een dekentje alleen zal de koude handen en voeten niet wegwerken; een degelijke terrasverwarmer doet dat wel.

De terrasverwarmers die wij kennen, zijn vooral de exemplaren die gekoppeld zijn aan een gasbrander of die werken op olie. Vaak zijn het ook die modellen die je kunt huren. Maar een terrasverwarming op gas bijvoorbeeld is niet enkel vrij duur in aankoop, maar daarnaast is hij niet bepaald zuinig én stoot hij ook nog eens milieuonvriendelijke gassen uit. Tijd voor een alternatief dus.

Dat alternatief vonden we in de infrarood terrasverwarming:

Deze terrasverwarming heeft een groene toets (nul uitstoot), is laag in kost, energiezuinig en daarom aanbevolen voor gebruik buitenshuis. (mag zelfs binnenshuis gebruikt worden)

Hoe werkt de infraroodverwarmer?

De terrasverwarmer werkt op korte golf hallogeenlampen, die een optimale warmte bieden, aangepast aan de ruimte en het doel.

De infraroodwarmte verwarmt gerichter op objecten en personen in de buurt en minder op de ruimte in het algemeen. Zeker als je een buitenruimte wilt verwarmen, is dit de oplossing als je geen warmte wilt verliezen aan externe factoren.

Daarnaast is infraroodwarmte proper en natuurlijk en verwarmt ze onmiddellijk; ideaal als je op het laatste moment een ingeving krijgt voor een feestje buiten. De infrarood terrasverwarmer behoeft geen voorverwarming, hetgeen opnieuw heel wat energie bespaart.

Net omdat de terrasverwarmer zo snel opwarmt en de energie ook integraal omzet in warmte, kan dit heel wat centjes besparen op je energierekening.

Dat maakt de infrarood terrasverwarmer ook ideaal in gebruik, zowel op een groot terras als een klein balkonnetje. Je kan je heerlijk koesteren in de gezellige sfeerverwarming van de verwarmer en er optimaal van genieten. Daarnaast geeft de verlichting een zuiderse sfeer, zelfs tijdens de koudste winterdagen en door de korte opwarmtijd, kan je zelfs ’s avonds na het werk nog nagenieten op het winterterras met een goed boek en een warme kop chocolademelk. Het infrarode licht zal je niet enkel verwarmen, maar ook meevoeren naar een idyllische plaats hier op aarde, waar de zonnestralen je huid verwarmen.

Er bestaan verschillende soorten infrarood terrasverwarming, dus bij aankoop moet je er rekening mee houden, dat de kortgolvige straling zo hoog mogelijk is, om zoveel mogelijk directe en diepe verwarming te krijgen.

Een terrasverwarmer op infraroodstraling geeft daarnaast geen hinderlijke geuren vrij en voorziet je van de meest zuivere warmte die je kunt bedenken en laat je toe om zelfs bij heel lage temperaturen nog te genieten van het buitenleven.

Je kan de terrasverwarmers makkelijk bevestigen aan plafonds, muren, stokken enzovoort en je hebt geen tot weinig onderhoud eraan, omdat ze weersbestendig zijn.

Meer weten over infrarood terrasverwarming?

http://www.terrasverwarmingtips.nl/soorten-terrasheaters/energiezuinige-terrasverwarming/

Opmerking plaatsen