Onkruid en paardenbloemen zijn een van de minst leuke dingen die je in jouw gazon / tuin kan tegenkomen. Ze steken ineens de kop op én ze blijven maar terugkomen. Want eens volgroeid veranderen deze oh zo leuke bloemen in witte pluisbloemen waar je als kind zo veel van hield. Eens je zelf een tuin hebt, verandert dit volledig. 🙂 En doordat de wind deze zaadjes verspreid, krijg je dus nog méér van deze bloemen.

Voorkomen

Voorkomen is beter als genezen zeggen ze altijd. Dat kan ook bij deze paardenbloemen. Een dik en vol gras tapijt zorgt er vanzelf voor dat deze geen plaats hebben om er nog tussen te groeien. Is dit al te laat? Dan zijn er nog altijd onderstaande manieren!

Heb je al zonnebloemen in je gazon?

Best dat je deze dan met een speciaal ontwikkeld product behandeld. Zoals deze weed & feed van Scotts. je kan dit gemakkelijk via Amazon bestellen. Dit product pakt het probleem aan bij de wortel én bemest jouw gazon ook nog eens.

Dit is veel praktischer dan zelf aan de slag te gaan en deze een voor een uit te trekken. Je moet ze écht volledig met de wortel uittrekken, anders verschijnen zij gewoon opnieuw.

Overleven er na zo’n product nog altijd paardenbloemen? Dan kan je deze nog eens extra behandelen met een onkruidverdelger. Al moet je hier wel voorzichtig mee zijn aangezien deze niet zo gezond zijn en letterlijk elke plant waar dit op terecht komt doodt.

Aanpakken zonder producten

Ben je geen fan van al deze producten en chemicaliën , heb je ook geen zin om de bloemen een voor een uit te trekken? Dan zijn er nog tal van eco-vriendelijke en natuurlijke manieren.

  • Azijn (Besprenkel onkruiden met azijn of een mengsel van 50% water en 50% azijn)
  • Gekookt water ( Door het gekookt water op het onkruid te gieten, zal het onkruid vanzelf na enkele dagen verschrompelen)
  • Zout (Dit kan gebruikt worden om de groei van onkruid tegen te gaan. strooi op plaatsen waar er onkruid groeit. LET WEL OP : dit is gevaarlijk voor vogels, dus heb je veel vogels in jouw tuin , gebruik deze methode dan zeker niet)

Bovenstaande kunnen ook nog altijd gebruikt worden om paardenbloemen tegen te gaan.

Geniet nu maar van je groen en paardenbloemloos gazonnetje! 🙂

Bron: https://www.housebeautiful.com/lifestyle/gardening/a27229508/how-to-kill-dandelions/

Opmerking plaatsen