Urban gardening is het nieuwe tuinieren. Steeds meer mensen wonen op kleinere oppervlakken. Daarnaast wordt de biologische trend waarbij je zelf je eigen groenten en kruiden kweken kan, steeds populairder.

Vaak is het niet evident om op een kleine ruimte, zelf groenten en kruiden te planten. Zelfs de vierkante meter bakken zijn meestal nog te groot voor een kleiner terras en heel je ruimte vol zetten met potten allerlei, wordt al snel een rommeltje en bespaart zeker niet in ruimte.

Moeten we het dan maar gewoon opgeven om zelf ons biologische tuintje aan te leggen?

Absoluut niet. Wij vonden een aantal leuke mogelijkheden, die speciaal ontworpen werden om op een kleine oppervlakte te (moes)tuinieren en die nog mooi staan ook.

Zo is het bijvoorbeeld heel moeilijk om op je terras aardappelen te kweken, zoniet onmogelijk. Maar dat is nu verleden tijd. De urban gardening planter set, is een eigen aardappel kweekstation…in een zak! Niet zomaar een zak; hij is uiteraard in formaat en materiaal helemaal aangepast om aardappelen te kweken, is waterbestendig en hij ziet er aan de buitenkant superleuk uit. Maar dat neemt niet weg, dat je vanaf nu wel je eigen aardappeltjes kunt kweken op je terras. Het wonder speelt zich af in het donker van de planter en bovenaan kan je gewoon genieten van het groen, dat eruit ontspringt. Een super uitvinding!

kruiden kweken

Kruiden kweken kan je al snel volbrengen door kleine potjes te groeperen, maar als je daarnaast ook nog gewone planten en bloemen wilt neerzetten, wordt je terrasje al snel te klein. Een compacte en ordelijke oplossing voor dit probleem, zijn de mini kruidentuintjes. Zo bestaat er een super schattig kruidentuintje op voet, met maar liefst 9 onderverdelingen, waarin je naar hartenlust je favoriete kruiden kunt kweken en dit op een zeer beperkte ruimte. Het leuke is dat je het kruidenrekje gewoon in een hoek van je terras plaatst en je onderaan nog gewone potjes met bloemen kunt zetten. Bedenk maar hoeveel plaats je hiermee bespaart.

Heb je nog minder ruimte? Kies dan voor een kruidentuintje in een krat. Dit mini tuintje is niet groter dan 30cm en je kan er toch een aantal kruiden in kwijt. Kies dan wel voor kruiden die samen passen, zoals in dit geval peterselie en bieslook en die niet zo heel veel plaats innemen. Het laat je toch toe om op een heel beperkte ruimte je meest gebruikte kruiden te kweken. Op dezelfde manier kan je ook de lekkerste tomaatjes kweken in een kant- en klaar kweekbakje.

kruidentuintje in een krat

Wil je vermijden dat je kruiden en groentjes ten prooi vallen aan vogels, of hebben ze gewoon iets meer bescherming nodig? Dan kan een kweekbakje met deksel een oplossing bieden. Je kweekt gewoon je vitamientjes binnen of buiten, veilig en zonder omkijken.

kweekbakje

Bekijk snel nog meer leuke ideetjes om je eigen kruiden en groentjes te kweken:

Bakker, dé online tuinwinkel

Comments are closed.