Nu de zomer weer in het land is, beginnen veel mensen in hun tuintje te werken en krijgen sommige weer goesting om er weer eens in te vliegen.

En daarbij komt vaak de vraag: Hoe gaan we dit aanpakken en wat gaan we met ons tuintje doen? Vaak willen mensen iets onderhoudsvriendelijk, zodat ze achteraf gewoon kunnen genieten van hun mooie tuin zonder er nog te veel werk in te steken. Een heel gemakkelijke en mooie oplossing is om te werken met grind.

Siergrind

Siergrind komt in vele kleuren, soorten en maten voor. Jouw keuze hangt af van welk soort tuin je hebt en waarvoor je deze net wilt gebruiken. Je kan dit bijvoorbeeld gewoon gebruiken als bodembedekker, wat altijd heel mooi is. Maar ook als looppad of je kan grind gebruiken voor jouw oprit of parking.

Voordelen

Mensen kiezen vaak voor gewone tegels in hun tuin, dit ook voor het onderhoudsvriendelijke, maar wist je dat grind, split en keien hier ook een hele goede oplossing voor zijn? Ze zijn ook enorm onderhoudsvriendelijk én waterdoorlatend waardoor het water beter afgevoerd wordt en daarbij het riool ontlast. Een ander voordeel is dat het grondwater ook weer aangevuld wordt en met de hete zomer die we al achter de rug hebben een de warme periode van dit jaar, is dit ook weer enorm gunstig.

Soorten

Zoals eerder al gemeld heb je dus heel wat soorten sierstenen die je kan gebruiken in jouw tuin. We nemen er enkele mooie varianten uit waar ikzelf wel verliefd op ben en graag in mijn tuintje zou hebben:

Carrara grind

Deze soort is sneeuwwit is heel stijlvol en is afkomstig uit Italië. Deze zijn ook prettig beloopbaar en dus ook handig voor de kids hun voetjes. 🙂

Flamingo grind

Deze is een mix van wit, groze en grijze kleuren en is dus geweldig mooi! Ook deze is enorm stijlvol en zijn perfect voor in de border of in de siertuin.

Rosa milano split

Deze heeft een mooie zachtroze kleur en is mooi in combinatie met grijze tinten zoals stenen , maar ook met houten tuinmeubels.

Ben je van plan om voor grind te gaan in jouw tuin? Neem dan zeker een kijkje op www.grind.be . Daar heb je een enorm groot assortiment waarbij je zelfs kan berekenen hoeveel grind je zou nodig hebben.

Alvast veel plezier!

Opmerking plaatsen