Ook in de winter houden we van enkele opfrissende kleurtjes in onze tuin en winterboeiers mogen daarbij zeker niet vergeten worden.  Als je ook graag jouw tuintje opfleurt deze winter, dan hebben wij hier alvast enkele mooie winterbloeiers die dat zeker zullen doen.

Sneeuwklokje

Sneeuwklokjes steken afhankelijk van de soort op verschillende tijdstippen hun tere kopjes op. De vroegste verschijnen in januari en ze bloeien tot in maart. Afhankelijk van de soort steken ze op verschillende tijdstippen hun tere kopjes op, maar de vroegste verschijnen al in januari en ze bloeien tot in maart. Combineer sneeuwklokjes met purperklokjes, viooltjes of andere voorjaarsbollen; hun friswitte verschijning doet de andere kleuren nóg mooier uitkomen.

Kerstroos

De kerstroos is ook een enorm mooie winterbloeier en kunnen temperaturen weerstaan van -10°C. Niet dat het hier zo hard vriest, maar kom. 🙂 Ze bloeien van in januari tot de vroege lente. Hun kleuren kunnen verschillen van sneeuwwit, roomkleurig, lichtgroen, geel, roze, purper, blauw en bijna zwart.

Sneeuwbal

Ben jij ook een fan van roze en wil je dit ook graag in jouw tuin? Dan is sneeuwbal perfect!  De buisvormige bloempjes die samen schattige pompons vormen, geuren heerlijk. Ze bloeien van november tot maart op de struik die goed bestand is tegen lage temperaturen. Let wel op want de bloemen zelf zijn toch een beetje gevoelig voor vorst.

Winterjasmijn

Winterjasmijn is zo mooi. Ze ruiken niet of toch bijna niet, maar de botergele bloempjes zijn geweldig om jouw tuin mee op te fleuren.  Deze bloem bloeit tussen december en maart.

Toverhazelaar

De toverhazelaar is een struik waar geen enkel blad aan zit, maar waar de takken al van in december overdekt kunnen zijn met bloemen. De hazelaar geeft geurige gele, (soms ook wel oranje of rode) bloemen die lijken op vuurwerkstokjes.  De struik zelf verkleurt in de herfst ook naar geel, oranje en paars.

Sierkers

Ook bomen kunnen in de winter bloeien. Kijk maar naar sierkers die dat al doet in de herfst. en die dat herhaalt hartje winter en begin van het voorjaar, als het niet ál te koud is. De lichtroze bloesems zijn echt héél mooi en geven een zachte toets aan je tuin. Dit is eigenlijk onze favoriet als het op winterbloeiers aan komt.

 

Bron: https://www.libelle.be/thuis/10x-winterbloeiers-geur-en-kleur/ 

Opmerking plaatsen