Een barbecue associëren we meestal met zomerse temperaturen en fris gekoelde drankjes, maar steeds meer vertoeven we ook in het najaar en in de winterperiode buiten. Lekker ingeduffeld en met een heerlijke warme wijn is het ook in deze seizoenen goed om in de natuur te zijn en dit gezellig bij een winterbarbecue.

Het enige nadeel is dat een barbecue meestal betekent dat één persoon aan de barbecue staat en dat de rest van het gezelschap aan de tafel zit; en net dat kan voor de gasten een beetje frisjes uitvallen, als je de hele tijd stilzit in deze tijd van het jaar.

Je kan je gasten uiteraard voorzien van een warme plaid en terrasverwarming opstellen, maar een andere optie is het volgende toestel aanschaffen:

De OFYR Barbecue – vuurschaal 

OFYR is een uitzonderlijke design barbecue/vuurschaal, speciaal ontworpen als extra tuinelement. Het is niet zomaar een barbecue, maar een plaats waar mensen samenkomen.

Het toestel is een elegant kunstwerk dat in de tuin wordt geïntegreerd en dat als het niet in gebruik is, niet van andere kunstwerken te onderscheiden is, maar als de gasten arriveren wordt OFYR omgetoverd tot een uiterst functionele barbecue/vuurschaal.

Het mooie aan dit model is dat je samen met je gasten kan koken, alsof je samen rond het kampvuur zou zitten en marshmallows zou roosteren, zo kan je nu ook gezellig samen rond de barbecue of vuurschaal verzamelen.

De warmte van de OFYR verspreidt zich tot 2 meter rond de vuurschaal, dus als je je tafels zo opstelt, kan je ook daar nog genieten van de warmte, maar veel leuker is het om samen met vrienden een potje te koken, terwijl iedereen rond de barbecue verzamelt en zijn eten bereidt tijdens een goed gesprek.

De kegelvormige vuurschaal heeft een brede, platte rand (lees: plancha) die ook fungeert als zeer efficiënt kookoppervlak, waarop je allerlei verschillende gerechten kan bereiden.

Via het houtvuur in de vuurschaal wordt de plaat tot circa 300˚C opgewarmd. Smeer de plaat in met olie en bakken maar. Het kookoppervlak is zeer groot: op de plaat met een diameter van 100 cm kan probleemloos voor 50 man gekookt worden.

Het leuke aan dit toestel is dat het heel makkelijk in onderhoud is, omdat etensresten en overschot aan olie direct in het vuur belanden. De bakplaat maak je schoon met een spatel en een vochtige doek maakt het toestel opnieuw klaar voor gebruik.

De OFYR is gemaakt om buiten te wonen en hoeft zelfs niet afgedekt te worden, doordat hij vervaardigd is uit een koperhoudende staalsoort, een weervast materiaal. Beter nog, hoe langer hij buiten staat, hoe mooier hij wordt.

Alles op een rijtje:

–  Uniek design

–  Te gebruiken als barbecue en vuurschaal

–  Eenvoudig verplaatsbaar: driedelig opgebouwd

–  Gemaakt van duurzaam cortenstaal: De OFYR kan het hele jaar door buiten blijven staan

–  Verkrijgbaar in verschillende afmetingen (hoogte sokkel en diameter van vuurschaal)

–  Ook uitermate geschikt voor horeca-doeleinden

Meer weten over deze bijzondere barbecue/vuurschaal?

http://steenhouwerijmatthys.be/bbq-ofyr/ofyr-vuurschaal-bbq/

Opmerking plaatsen