Een insectenhotel is een deel van de tuin en een deel van de winterhabitat voor nuttige insecten, het “tuinleger” dat  je helpt om de slechte insecten onder controle te houden.

Vaak worden deze decoratieve displays van plantaardig materiaal bedoeld om onderdak te bieden aan overwinterende insecten “insectenhotels” of “insectenhuizen” genoemd. Misschien moeten ze “insectenherbergen” worden genoemd omdat de kamers voor iedereen beschikbaar zijn, maar ze moeten wel hun eigen slaapzak meebrengen..  Door verschillende beschermde gebieden in jouw insectenhotel op te zetten, kunnen de insecten een kamer vinden die bij hen past en deze klaarmaken zoals ze willen. Gezellig hé?

Bijtjes

Veel tuinbijen zijn grondbewoners, dus ze hebben geen behoefte aan een hotelkamer. Ze zullen een klein gat in de grond graven voor hun winterslaap en je kunt wat groggy hommels tegenkomen als je in het vroege voorjaar aan het graven bent als je ze te vroeg ontwaakt. Eenzame bijen nestelen zich echter graag in holle stengels voor de winter.

Lieveheersbeestjes aantrekken

Lieveheersbeestjes overwinteren graag in grote groepen tussen droog plantenmateriaal. Sommige samengepakte takjes geven de lieveheersbeestjes voldoende ruimte om in te kruipen en te wachten op warmere dagen en bladluizen te eten. 

insectenhotel

Kevers, spinnen, Netvleugelingen en vrienden aantrekken.

Veel andere insecten zullen allerlei verschillende nestbehoeften hebben. Door een verscheidenheid aan plantaardig materiaal aan te bieden in jouw insectenhotel moedig je allerlei tuinvrienden aan om te logeren. Hoe kan je er zeker van zijn dat je alleen bescherming biedt voor nuttige insecten? Nou, dat kan niet. Het is een moeilijke wereld die er is en soms komen er slechte insecten (oorwurmen – bakkebaarden !!) binnen. Sommigen eten zelfs hun buren. Je hebt geen controle over wat er gebeurt in het hostel, vertrouw er maar op dat als je voldoende ruimte biedt, je balans in de tuin kunt creëren.

 

De tutorial om éffectief aan de slag te gaan, kan je via onderstaande  link terugvinden.

Bron: https://gardentherapy.ca/build-a-bug-hotel/

Opmerking plaatsen

Close