Stilaan voelen we de temperaturen weer dalen en begint het weer wat frisser aan te voelen, de zon gaat weer wat lager staan…De herfst is dus in aantocht.  Er wordt ook weleens gezegd : “The year’s last loveliest smile”. 

Hieronder sommen we enkele leuke ideetjes op om van jouw tuin een charmante herfst tuin te maken en om te genieten van alle warme kleuren.

Het is dé moment om jouw tuin aan te kleden met een mix van warme en felle kleuren, decoraties, lichtjes en nog veel meer.

Heb jij een bank in jouw tuin? Laat een vriendelijke vogelverschrikker hierop plaatsnemen bijvoorbeeld.  Je kan ook op deze bank een mooi windlicht plaatsen of zelfs wat kaarsen om de extra sfeer in jouw tuin te brengen.

Bloemen

Hersf bloemen mogen zeker niet ontbreken in jouw herfst tuin. Denk maar aan windbloemen.  Zij brengen heel wat kleur in jouw tuin van het einde van de zomer tot heel laat in de herfst.

De hydrangea paniculata ‘Limeligth’ bloeit reeds van de tweede helft van de zomer tot in de herfst en heeft roomwitte tot limoenkleurige bloemen. Naarmate deze bloemen volgroeien, gaan de bloemen verschillende soorten roze aannemen.

Je kan ook verschillende bloempotten opvullen met bloemen in verschillende kleuren voor een warm onthaal. Hier kan je ook kleine pompoenen bij steken voor de typische herfstlook.

Maak zelf (of koop) een mooie herfstkrans en hang deze aan jouw buitendeur.  Dit kan je met verschillende soorten bloemen, en herfst decoraties maken.

Pompoenen

Nu dat de herfst op komst is, zijn ook weer de pompoenen volop terug. Deze kan je ook in jouw tuin leggen voor een extra touch en om de herfst in jouw tuin te brengen. Ben je graag creatief bezig? Dan kan je hier ook wat leuke creaties van maken om je tuin extra op te waarderen.

There is harmony in autumn, and a luster in its sky

Bron: https://www.gardendesign.com/autumn/ideas.html

Opmerking plaatsen