Onder het motto “wellness in de wintertuin”, kiezen steeds meer mensen voor een spa of jacuzzi in de tuin. In de zomermaanden is het dan ook een heerlijke manier om buiten te vertoeven. Maar ook nu in de wintermaanden is een jacuzzi een echte aanrader.

Meer nog, terwijl de buitentemperaturen steeds dieper zakken, kan je nog meer genieten van het warme water, temidden van het groen in de tuin. De beleving wordt zelfs nog intenser door de combinatie van het warme water en de koude buitenlucht.

Maar als je het complete wellness gevoel buiten wilt beleven, is het goed om naast de jacuzzi ook een sauna of een infraroodcabine te installeren, of een combinatie van beiden.

Uiteraard heb je wel iets meer ruimte in de tuin nodig om alle drie de toestellen te plaatsen.

wintertuin

Waarom meerdere toestellen?

Voor het echte wellness gevoel is het belangrijk om verschillende sensaties te beleven, gaande van warm naar koud, met de bedoeling om de doorbloeding op gang te brengen en je helemaal te ontspannen. Elk toestel op zich heeft uiteraard zijn weldadige uitwerking, maar in combinatie vullen ze mekaar perfect aan.

De infraroodcabine doet wonderen voor je spieren en gewrichten. De warmte dringt zo diep binnen, dat stramme en vermoeide spieren onmiddellijk lichter aanvoelen.

Een infraroodcabine is ook makkelijk in de tuin te installeren, omdat ze niet meer nodig heeft dan een stopcontact.

Nog beter wordt het als je daarnaast ook een Finse sauna hebt, die de doorbloeding van de huid stimuleert. Je kan een Finse sauna installeren met of zonder douche, maar in de winter als er sneeuw ligt, is het een oude gewoonte om je te rollen in de sneeuw na een saunabeurt.

finse-sauna

Voor de durvers, maar een echte opkikker voor het lichaam.

Ben je geen durfal, dan moet je wel nog een douche voorzien, om na de sauna even te verkoelen.

Wat is het verschil tussen een infraroodcabine en een Finse sauna?

In de klassieke (Finse) sauna wordt de lucht door een warmtebron opgewarmd. De werking berust op de wisselwerking tussen hete, droge lucht en koud water.

De werking van een infrarood-sauna is gebaseerd op de infrarood warmte die opgewekt wordt met elektrische stralers. Het kenmerk van infrarood warmte is dat deze warmte wordt overgebracht naar de huid zonder dat er warme lucht aan te pas komt.

De spa of jacuzzi zorgt er dan weer voor dat je heerlijk kan ontspannen, terwijl je het warme water zijn werk laat doen en geniet van een deugddoende massage.

jacuzzi

Maar wil je echt hip en trendy zijn?

Dan voorzie je naast dit alles ook nog aangepaste buitenverlichting, een authentieke sfeerhaard, een rustig muziekje, een lekkere fles bubbels én goed gezelschap en jouw winter kan niet meer stuk!

Bron: http://www.equano.be/saunas/wellness-tuin/

Opmerking plaatsen