Ben jij een echt buitenmens? Grote kans dan dat je de nodige uurtjes doorbrengt in je tuin. Waarschijnlijk beschikt jouw tuin al over een overkapping of een lekkere zithoek. Daarnaast is er uiteraard ook de nodige sfeerverlichting aanwezig. Wil jij echt het optimale uit je tuin halen? Dan is een bubbelbad natuurlijk perfect. Het is weliswaar een luxeproduct, maar komt steeds vaker voor in een welness tuin. Zo breng jij alleen nog maar meer tijd door in je tuin. Ben jij om en wil je ook een bubbelbad in je tuin? Wij vertellen je hier precies waar je rekening mee moet houden bij het aanleggen.

Kies een passend model


Voordat je start met het aanleggen van het bubbelbad, moet je natuurlijk wel eerst een passend model vinden. Er is ruime keuze op het gebied van bubbelbaden voor buiten. Voor jou is er dus ook wel een bubbelbad voor in je tuin te vinden. Vraag je echter wel goed af wat je met het bubbelbad wilt. Wil je deze altijd op dezelfde plek laten staan? Of moet je het bad ook kunnen verplaatsen? Indien je hierover twijfelt, kun je beter voor de verplaatsbare variant gaan. Dit scheelt je veel werk wanneer je het bad later toch wilt verplaatsen.

Zelf bubbelbad aanleggen?


Heb je en geschikt model gevonden? Dan kan het aanleggen beginnen. Vraag jezelf eerst af of je dit zelf kunt. Indien je redelijk handig bent, is dit waarschijnlijk het geval. Het aanleggen van een bubbelbad in je tuin is namelijk niet heel lastig. Zorg in eerste instantie voor een vlakke ondergrond. Vervolgens is het zaak het bubbelbad aan te sluiten op het elektriciteitsnetwerk. Dit is noodzakelijk om het water op te warmen en de bubbels te creëren. Plaats hiervoor altijd een nieuwe groep in je meterkast. Heb je een groot bubbelbad? Dan kan het zijn dat deze werkt op krachtstroom. Hiervoor moet een aparte aansluiting komen. Een vaste wateraansluiting bij het bubbelbad is niet verstandig. De leiding kan in de winter bevriezen en dit zorgt voor de nodige problemen. Het is beter om het bad gewoon met een tuinslang te vullen.

Beroep doen op een loodgieter


Lukt het je niet om het bubbelbad in je tuin aan te leggen? Schakel dan de hulp van een loodgieter in. Een loodgieter weet namelijk precies wat hij moet doen. Hij zorgt er dan ook altijd voor dat het bubbelbad in jouw welness tuin juist wordt aangelegd. Hierdoor ben je verzekerd van een juiste werking en kun je er optimaal van genieten.

Opmerking plaatsen