Bananenplanten kom je tegenwoordig vaak tegen en hebben ook aan populariteit gewonnen. Echter zijn er nog steeds heel wat vragen rond deze plant en komen hier ook effectief bananen aan ? Is dit een plant voor buiten of ook voor binnen?

Herkomst

Deze plant ook wel musa basjoo genoemd komt uit het Himalaya gebergte en kan daardoor erg goed met de winter omgaan en is dus winterhard.  Let er wel op dat dit enkel geldt voor de wortelstok, en niet voor de plant zelf. Dit kan je oplossen door hem gewoon goed af te dekken.

Ook in ons Klimaar kan deze plant gehouden worden en zorgen voor een exotische sfeer in onze tuin. Als de banaan het naar zijn zin heeft, maakt hij nieuwe scheuten aan en dit jaar meer en meer.Na een viertal jaren kan men de eerste bloem met eventuele vruchten verkrijgen, spijtig dat de moederplant na de bloei afsterft.

Standplaats

De bananenplant kan veel verdragen maar staat graag op een warme plaats. Zorg ook dat hij tegen de wind gedekt is, aangezien de bladeren heel dun zijn en hij wel gevoelig is voor wind. De plant zal niet breken, maar de bladeren wel scheuren en dat is minder mooi.

Verzorging

Buiten het feit dat deze plant genoeg water nodig heeft, vraagt hij weinig aandacht. Als bij droog weer de bladeren doorhangen, moet er water bijgegeven worden. Op warme dagen drinkt een grote bananenplant al snel tot tien liter water. 

Je kan de bananenplant ook perfect binnen houden, let wel op dat wanneer je hem van binnen naar buiten plaatst.

Opmerking plaatsen