IIedereen wil een mooie tuin en wil deze laten schitteren. Vele weten niet hoe ze met hun tuin moeten omgaan , het is ook niet voor iedereen weggelegd…

Hieronder kan je 10 tuintips vinden die jou kunnen helpen !

  1. Heb je een haard of een houtkachel? Zeef de as hier dan van en spreid deze uit tussen sierplanten en in de moestuin. De as is rijk aan mineralen , zoals magnesium, zink, kalk & koper.
  2. Heb je een balkon in de schaduw, maar wil je toch bloemetjes ? Neem dan heliotropen, begonia’s, vlijtige liesjes, viooltjes , ageratums en fuchsia.
  1. Gek van bamboe, maar bang dat het een plaag wordt ? Plant dan een grote plastic of betonnen kuip en graaf deze minstens 50cm in.
  2. Rozen water geven doe je best aan de voet ! Wanneer je ze aan de bladeren geeft, zijn ze vatbaar voor schimmelziektes. Snijdt af en toe ook wat bananenschillen in kleine stukjes en werk ze onder in de aarde. Dit is een natuurlijk pepmiddel voor de rozen!
  3. Iedereen kent het wel ; februari = snoeimaand voor bloeiende klimplanten. Kamperfoelie, klimhortensia , blauwe-regen enz. snoei je best op het einde van de zomer.
  4. Last van slakken? Doe dan een 2cm hoge ring van zaagsel of as aan de voet van jonge plantjes en ze zullen minder worden aangevallen.
  5. Laat potten van aardewerk een halfuur in water liggen voordat je ze vult. De planten zullen sneller aanslagen.
  6. Hang een grote spiegel tegen de zijkant van het balkon. Dit weerkaatst , zorgt voor meer licht en laat uw klein tuintje groter lijken.
  7. Ook moeite met het snoeien van een buxus? Zaag dan uit een plank een halve cirkel met de juiste vorm om jouw buxusbol mooi rond bij te snoeien.
  8. De levensduur van een pomp voor een vijvertje of een watervalletje, wordt langer wanneer je  er een nylonkous of een panty over de filter spant. De kous dien je 2 tot 3 keer per jaar te vervangen.

Bron:plusmagazine

Comments are closed.